Popa, inconsolabil post 7-0, apăsat de ”probleme” pre-jocul cu ASU: ”Dacă cu Steaua au jucat patru, de ce nu pot juca toți cei 5 juniori pe care-i avem în lot!?”

O dată în acest deceniu se înfruntă și concitadinele ACS Poli și ASU Politehnica, premieră în cele 6 sezoane în care au rulat pe paliere diferite, prilejul fiind conferit miercuri de la ora 18 de jocul eliminatoriu direct pentru intrarea în optimile Cupei României, însă prefațarea partidei în care prim-divizionara este considerată oaspete pe ”Dan Păltinișanu” a fost covârșitor apăsată de plumbul înfrângerii încasate duminică seară de elevii lui Ionuț Popa pe Arena Națională, 7-0 de la FCSB, eșec pe marginea căruia antrenorul ocupantei locului 10 în Liga 1 a pedalat în aproape toate spusele conferinței de presă de astăzi de la ora 15,45.

ACS Poli debutează așadar sub cele mai rele auspicii în ediția 2017-2018 a Cupei României, cu ocazia 16-imilor de finală, iar Ionuț Popa nu și-a mascat deloc simțămintele încă din startul întâlnirii cu presa: ”Ar fi mai bine să îmi adresați direct întrebările căci nu am chef, așa, să încep, să vorbesc, căci sunt așa de trist după înfrângerea asta, mi-e și rușine chiar să mai ies pe stradă, să răspund la telefoane…”

Întrebat mai întâi despre oponenta ASU Politehnica, neînvinsă în ultimele 4 apariții, incluzând o calificare în Cupa României adjudecată cu 0-1 la Biled, Popa a răspuns că ”am atâtea probleme la echipa mea încât nu îmi permit să vorbesc despre adversarul de mâine. Problemele noastre!? Că nu câștigăm, că nu jucăm, astea-s cele mai mari probleme. Pe lângă cei 7 care au lipsit duminică, deci răspund exact, pe lângă cei 7 care au lipsit la meciul cu Steaua, al optulea e Soljic, care a luat roșu, și intră Țigănașu. Iar dacă cu Steaua au jucat patru, de ce nu pot juca toți cei 5 juniori pe care-i avem în lot!?”

Popa se exprima recent că după chinurile întâmpinate de ACS Poli în sezonul de primăvară prin avansarea în paralel și până în finala Cupei Ligii respectiv în semifinalele Cupei României, ceea ce i-a complicat existența în play-out, n-ar mai fi chiar la fel de interesat de întrecerea K.O., însă astăzi a răspuns astfel: ”Contează orice joc oficial, iar cât de important este unul sau altul, de campionat sau cupă, asta face diferența. Este un meci oficial și trebuie tratat cu multă seriozitate și concentrare”.

Despre rivalitatea dintre grupări, Popa a răspuns că ”normal că poate fi la un moment dat și ăsta un lucru important, dar cel mai important este ca jucătorii noștri să se trezească din letargia asta, să redevină cei care au câștigat, și să nu mai fie atât de lipsiți de atitudine”.

La modul punctual, despre autorul ultimului gol al prim-divizionarei, ”Șeroni are o întindere, o problemă care a apărut după un antrenament sau în timpul antrenamentului, nu este primul caz, au mai fost cazuri, azi fac antrenament, mâine sunt accidentați… Probabil că așa e normal, din punct de vedere medical poate apărea așa ceva. Chiar îl așteaptă în acest moment pe doctor, să vedem cum e… Acum vorbeam cu el, să vedem la 4,30, când avem antrenamentul, cum va fi, dar această conferință fiind înainte, nu se știe”.

Popa a răspuns apoi ”nu e problema mea asta, asta cu datul afară nu e problema antrenorului…”, completând după o pauză destul de stânjenitoare: ”Am răspuns”.

”Depinde și de timp, iar dacă timpul va fi frumos, vor veni mulți spectatori și vor susține pe Poli. Care? Dacă vine unul din altă țară și aude Poli! Poli!, își dă seama că sunt strigări pentru ambele echipe… Da, mă bucur că am căzut cu o echipă din Timișoara”.

Popa a explicat că o victorie miercuri nu i-ar îndulci prea mult amarul, fiind ca și inconsolabil: ”Nu voi trece mai ușor peste acest 7-0, căci e cel mai rușinos eșec din cariera mea, și nu pot trece cu vederea. De aceea am și întocmit un referat adresat conducerii, să ia măsurile necesare conform regulamentului de ordine interioară. Normal că la jucători face referire, că doar nu la conducători. Exact, să se aplice regulamentul de ordine interioară, legat de atitudinea jucătorilor, comportamentul, rezultatul, jocul și așa mai departe. Conducerea va stabili, sunt penalizări”.

Întrebat dinspre sfera audio-vizualului pe tematici aducând în discuție un anumit mult prea vehiculat club dar și conducător, Popa a răspuns că ”nici nu m-am întâlnit cu Becali, nici n-aveam ce să vorbim, el era prea euforic și eu prea trist. A venit în schimb Gnohere și mi-a dat tricoul lui, m-a îmbrățișat și mi-a zis că așa se mai întâmpla și la echipe mari, e singura consolare. Și ce să fac!? Să arunc cu tricoul pe jos ca West la Mircea Lucescu!?! Eu am o educație, totuși. Important este ca echipa să poată ieși din această situație, căci din ultimele 4 am pierdut 3 și vreau ca echipa să iasă din această pasă nemulțumitoare”.

Din aceeași sursă de lansare a interogațiilor, același gen de tematici, pe aceleași coordonate, de astă dată cum că vestiarul ar fi scindat, o parte cu ”primarul” iar alta cu conducătorii. ”Am auzit și eu variante de genul acestora…”

”Ce zic este că există un regulament de ordine interioară care spune că înainte de a merge jucătorii la conducători sau la primar, fotbaliștii trebuie să înștiințeze ori directorul sportiv, ori antrenorul, iar dacă o fac așa, pe burtă, e pe răspunderea lor. Vorbesc despre modul general al lucrurilor… Vreau să spun așa. Că ei n-au voie să meargă la primar sau la conducere fără a fi înștiințat antrenorul ori directorul sportiv care e motivul”, a mai semnalat Popa.

”Chestiunea asta e așa, undeva, că nu ești lucrat, că ești lucrat… Și primarul a răbufnit la acest lucru, adică o echipă care a câștigat partide grele și care în primele 10 etape joacă și câștigă puncte, dintr-odată nu mai are din a 11-a atitudine, ceea ce e un semn de întrebare pentru toată lumea”. Deloc, în opinia Sporttim, împărtășită ieri în consemnarea ”Multe promisiuni și un 7-0”.

Cât despre un fost căpitan, ”m-au mai întrebat și câțiva suporteri acest lucru, ce se întâmplă cu Croitoru… Pe mine nu m-a amenințat nimeni că mă dă afară dacă îl introduc în lot sau în echipă, iar Croitoru a făcut o greșeală pe care și-a asumat-o, dar dacă echipa și antrenorul au nevoie de el, Croitoru poate fi introdus în lot și chiar și în echipă, asta e părerea mea. Acum, să răspund direct, dacă o să fiu dat afară… O să tremur acum în privința lui Croitoru…”

Popa a mai explicat și că ”nu-i treaba mea” în legătură cu soarta postului său în funcție de rezultatele celor două apariții din această săptămână de la ora 18, miercuri respectiv duminică în Liga 1, acasă cu Astra. ”Am văzut la Vaslui că în tot turul Rednic n-a câștigat nici un meci și s-a salvat de la retrogradare, Chiajna anul trecut n-a învins în vreo 12 la rând, din 15-16 etape Juventus abia a câștigat acum una, la un moment dat acum câțiva ani la Târgu Jiu Ciubotariu a strâns 14 la rând fără victorie, la Dinamo la un moment dat cu echipa aia extraordinară Andone n-a bătut vreo 9 runde, și nu s-a întâmplat absolut nimic. Dacă depinde de două, iar nu e problema mea. Am contract până în vară, iar dacă dumnealor consideră că au încredere în mine, da, e bine, dacă nu, orice antrenor poate fi schimbat. Eu ce știu e că am un obiectiv și indiferent ce se întâmplă, câte jocuri câștigăm sau pierdem în următoarele etape, nu contează, căci echipa își va atinge obiectivul și ăsta e punctul meu de vedere, iar tot așa de hotărât am spus asta și în sezonul trecut, când mulți poate nu m-au crezut, însă eu am crezut, explicând că dacă sunt lăsat să lucrez, salvez echipa!”

Iar ultimele vorbe au fost despre același 7-0: ”Rezultatul ăsta mi se pare așa, undeva… Indiferent ce echipă am făcut, noi nu trebuia să pierdem așa. Indiferent că au fost 4 juniori, că linia de fund a avut mijlocași sau din atac, tot nu trebuia să luăm pe 4 mari erori individuale, să luăm patru goluri. Nu mi-am pus întrebarea, poate dacă luam mai repede… Dar mi se pare anormal la 6-0 să dai roșu și 11 metri când aproape n-a fost…”

Multe despre apăsătorul 7-0, puține despre disputa de miercuri seară, ivită în urma unor sezoane în care ACS Poli a avansat până în semifinalele Cupei României, anul acesta, respectiv până în sferturi, în decembrie 2015, când se înclina acasă la lovituri de departajare. Iar tot ca prim-divizionară, gruparea de pe ”Dan Păltinișanu” mai apărea în întrecerea eliminatorie și în ediția 2013/4, trecând și atunci de faza 16-imilor de finală, cu 0-1 la Oradea, după care zbura din cursă în capitală, cu 2-0 la FCSB în optimile din 30 octombrie 2013. În schimb, ca secund divizionară, ACS Poli a fost de fiecare dată eliminată la primul hop de Șoimii Pâncota, în vara lui 2012 respectiv 2014.

Arbitrează miercuri seară pe ”Dan Păltinișanu” hunedoreanul Denis Haidiner, asistat de Stelian Slabu (Brașov) și Szekely Iulian (Cluj), rezervă fiind arădeanul Mircea Ardelean iar observatori Adrian Lucaci din Arad și Iulian Spătaru (Timișoara).

The post Popa, inconsolabil post 7-0, apăsat de ”probleme” pre-jocul cu ASU: ”Dacă cu Steaua au jucat patru, de ce nu pot juca toți cei 5 juniori pe care-i avem în lot!?” appeared first on sporttim.ro.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*