Porti balerini? Iata la ce pericole te expui!

Balerinii sunt extrem de comozi si usor de purtat in timpul sezonului cald. In plus sunt usor de asortat aproape oricarei tinute, motiv pentru care sunt preferati de multe femei. Totusi, purtarea zilnica a acestora te supunea multor pericole.

Potrivit realitatea.net, medicii sustin ca purtarea balerinilor pentru perioade indelungate iti pun sanatatea in pericol.

Acestia favorizeaza aparitia unghiei incarnate, ducand implicit la dezvoltarea infectiilor. Mai mult, netratate la timp, infectiile se pot agrava ducand chiar si la pierderea unghiilor.

Totodata, forta exercitata de acestia asupra unghiei, duce si la deformarea acestora, creand totodata un aspect inestetic.

Mai mult, talpa plata a balerinilor, nu ofera suport talpii, ceea ce forteaza nu doar glezna, ci si genunchii, soldurile si spatele. In timp, incaltamintea plata purtata regulat poate duce la aparitia fasciei plantare, potrivit lifestyle.bzi.ro.

Fascia plantara este un ligament ce uneste calcaiul cu degetele si formeaza arcul piciorului. Pantofii plati uzeaza si inflameaza acest ligament, provocand dureri la nivelul calcaiului in timpul mersului si nu numai.

Sursa: acasa.ro

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*