Potențial! Dezvoltarea turismului și a infrastructurii rutiere, prioritare pentru noul primar al comunei Pietroasa

Comuna Pietroasa, una dintre cele mai izolate unități administrativ teritoriale din Timiș, aflată la granița cu județul Hunedoara, are din această toamnă un nou primar, în persoana tânărului Virgil Ciocea. Acesta are vârsta 41 de ani.

Noul edil șef al comunei a câștigat alegerile din 27 septembrie din partea Partidului Național Liberal și îi succede la conducere fostului primar social democrat Ioan Simoc, care ajuns la o vârstă respectabilă și a hotărât să se retragă din viața publică, după 25 de ani în care s-a aflat la șefia Primăriei.

Actualul primar are la rându-i o experiență bogată pe partea administrativă. Timp de aproape un deceniu, Virgil Ciocea a fost funcționar în cadrul Primăriei Pietroasa, iar în ultimii patru ani, din 2016 până în 2020, a fost viceprimarul comunei.

Principalele sale proiecte vizează partea de infrastructură.

”În primul rând vrem să punem în valoare turismul, pentru că avem o mulțime de obiective, de la peșteri, la cascade și alte minunății ale naturii. La majoritatea am realizat deja panouri speciale, care să semnaleze turiștilor prezența lor. Acum, vrem să creăm o întreagă rețea de drumuri, pentru a se ajunge mai ușor la ele, dar mai avem de asfaltat și câteva străzi în toate satele componente. Apoi, avem în reabilitare căminele culturale de la Poieni și Crivina de Sus, iar în faza de licitație pe cele de la Fărășești și Pietroasa. Va trebui continuată regularizarea râului Bega în extravilan, în aval și în amonte, pe câteva porțiuni care însumează circa 1,5 kilometri de lucrări. Este stringentă și continuarea măsurătorilor de cadastrare în toate satele comunei. Aici nu a fost C.A.P și situația cu terenurile e destul de dificilă. În plus, la începutul anului, când a ars sediul primăriei, au ars și registrele agricole”, ne-a declarat primarul Virgil Ciocea.

Sediu administrativ nou

Trebuie să reamintim că sediul Primăriei Pietroasa a fost distrus integral de un incendiu, în noaptea de 2 spre 3 februarie a acestui an, după un scurt circuit la rețeaua electrică.

În prezent, cei 10 funcțio­nari își desfășoară activitatea în incinta bibliotecii și în sala pentru ședințele de consiliu, astfel că edilii caută surse de finanțare, pentru construcția unui nou sediu adminis­trativ.

”Avem întocmit un proiect și ne mai trebuie câteva avize, pentru a-l putea depune. Încercăm să atragem o finanțare prin Compania Națională de Investiții. Clădirea va fi una modernă, pe două niveluri, iar fondurile necesare sunt estimate la circa două milioane lei. Noi, din bugetul propriu, care se ridică la aproape 200.000 de lei, nu putem decât să plătim utilitățile. Doar salariile asistenților sociali ne costă vreo 700.000 de lei pe an”, ne-a mai spus noul edil șef.

Comuna Pietroasa are în componență satele Poieni, Crivina de Sus, Fărășești și Pietroasa. Este situată la poalele munților Poiana Ruscă și are o populație de aproape 1200 de locuitori.

Articolul Potențial! Dezvoltarea turismului și a infrastructurii rutiere, prioritare pentru noul primar al comunei Pietroasa apare prima dată în Redeșteptarea.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*