Povești de pe Lacul Ontario!

Divizia jucătoarelor românce de tenis s-a mutat din America, mai precis din Washingtonul scăldat de apele Oceanului Atlantic, în Canada, la Toronto, acolo unde valurile Lacului Ontario bântuie când în Canada, când în câteva state americane. Fetele noastre, în special Simona Halep, spera ca experiența traumatizantă din Washington, când a fost nevoită să abandoneze din pricina călduriloe sufocante, să nu se mai repete și la Toronto. De altfel, organizatorii, în goana lor să vândă cât mai multe bilete, i-au mulțumit Simonei pentru prezență, recunoscând că i-au programat partidele în miezul zilei, pentru a atrage cât mai mulți spectatori. În fine, Halep nu le-a rămas datoare americanilor, răspunzându-le cu abandon, la refuzul lor de a o lăsa să joace la o oră când căldurile erau mai suportabile.

Ne îndreptăm spre Toronto, la doar 568 de kilometri distanță de locația americană anterioară, cu speranța unor condiții mult mai bune de concurs. Premiile totale de la Toronto însumează aproape 2,5 milioane de dolari, iar pe lista de concurs se află următoare românce:
- Simona Halep, cap de serie 2
- Irina Begu, 38 WTA, care a jucat calificări împotriva Lizettei Cabrera, Australia, și pe care a învins-o cu 6-4, 6-2
- Sorana Cârstea, 54 WTA, a jucat și ea calificări – 6-4, 6-4 cu Camila Giorgi
- Patricia Țig, 134 WTA, a ratat tabloul principal, fiind învinsă de croata Donna Vekic, 51 WTA, scor 4-6, 2-6
- Monica Niculescu a trebuit să renunțe la proba de simplu, pentru că a sosit mai târziu de la Washington, dar va lua startul la dublu, alături de cehoaica Barbora Krejcikova
Ionel Pană

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*