Power BI ajută antreprenorii să ia decizii

Cu ajutorul power BI procesul de alchimizare al datelor în informații concludente se realizează doar câteva minute, ne asigură specialiștii de la CosmoConsult.

Termenul de Business Intelligence e mai vechi decât am putea crede. El a apărut încă de prin anii 1980, din momentul în care companiile occidentale aveau nevoie ca să se organizeze mai mult, pentru a putea obține informațiile necesare proceselor decizionale cu o viteză mai mare.

Acest proces, cunoscut sub numele de BI și-a propus să colecteze, să proceseze și să organizeze toate datele unei companii, astfel încât rezultatele (informațiile) să fie livrate într-un mod prietenos, ușor de vizualizat și interpretat.

Acum totul se realizează printr-un singur software performant, spre deosebire de trecut, când erau necesare mai multe programe separate pentru ca să se ajungă la ceea ce utilizatorul dorea.

Principalul obiectiv al suitei Business Intelligence este acela de a face o interpretare ușoară (dar nu simplistă) a volumelor mari de date. Prin acest proces se pot livra informațiile potrivite, la persoanele potrivite, la momentele oportune, asigurându-se astfel o mai bună eficiență în munca decizională a unei companii.

Power BI este în prezent o colecție smart de servicii și caracteristici online care permit oamenilor din conducerea firmelor ca să găsească rapid și să vizualizeze datele ce îi interesează, să partajeze informații, să colaboreze cu alte persoane în moduri noi și intuitive, creative, pentru a găsi cele mai bune soluții la provocările de business pe care le au de depășit.

În ce moduri poți folosi Power BI?

Unul dintre punctele forte ale Power BI este disponibilitatea sa de utilizare prin trei moduri diferite:

– Power BI Desktop,sub formă de aplicație de desktop Microsoft Windows;

– Serviciu Power BI;

– Aplicație mobilă Power BI, care poate fi accesată pe telefoane sau tablete Windows sau pe dispozitive cu sisteme Apple iOS și Google Android.

Cum te poate ajuta power BI?

Nimic nu e mai important decât să obții o imagine globală, de ansamblu, atunci când vrei ca să te conectezi la datele esențiale referitoare la compania ta.

Power BI este un instrument software cu ajutorul căruia datele tale sunt afișate rapid într-un tablou de bord și se pot sumariza valorile cele mai importante desprinse din setul de date respectiv.

Astfel poți vizualiza valori ale vânzărilor, date despre obiectivele lunare, veniturile raportate la cheltuieli și multe alte lucruri.

Este suficient să dai click pe ce element din tabelul de vizualizare dorești și se vor afișa detaliat informațiile care te interesează în scopul de a putea să iei cea mai bună soluție din momentul respectiv.

Ai parte de vizualizări personalizate și poți ca să urmărești dintr-o dată valorile interogate. Acest lucru îți permite ca să dai frâu liber intuiției, să fii mai creativ, să scapi de fazele de rutină ale procesului de luare a deciziilor.

Tabloul de bord și rapoartele de bază se actualizează zilnic și, mai mult decât atât, poți controla programul de actualizare și preferințe pentru setul de date dorit, folosind datele din cloud sau din surse de conectate la o multitudine de surse.

Power BI desktop îți permiți să vizualizezi, înțelegi și să conturezi scenarii variate de business pe baza datelor pe care le ai la dispoziție și astfel să îți elaborezi strategii viabile, să să le transferi să le modifici pe parcurs, ajutându-te în acest sens de combinarea informațiilor.

Rapoartele personalizate interactive sunt foarte ușor de creat folosind acest instrument – Power BI.

Folosește-te și tu de peste 85 de vizualizări moderne de date sau, de ce nu, fii creativ și creează-ți propriile tipuri de vizualizări, deoarece există instrumentul de tip open source personalizat.

Power BI folosește teme și instrumente de formatare și, foarte important, îți permite ca să dai acces oricui dorești ca să acceseze aceste date, indiferent unde s-ar afla respectiva persoană în lume.

CosmoConsult este o companie prestigioasă care în cele două decenii de când funcționează a implementat soluții în 40 de țări ale lumii. Alătură-te și tu celor peste 40.000 de utilizatori care folosesc soluții de tip Microsoft Dynamics.

Folosind power Bi poți beneficia de opțiuni de colaborare foarte ușoare în cadrul companiei, echipei tale, pentru a crea rapoarte interactive. Acestea se pot pune la dispoziție inclusiv unui public mai larg în interiorul firmei.

Utilizatorul poate transforma raportul și îl poate exporta sub forma unei prezentări Powerpoint, îl poate publica pe website-uri publice.

Power BI este foarte accesibil din punctul de vedere al costurilor

E nevoie de doar 9 euro/lună pentru a obține licența pentru Power BI în mediul Enterprise care permite personalizarea în funcție de resursele utilizate.

Dacă vrei ca să folosești și tu acest instrument foarte puternic de vizualizare, extragerea datelor, modelare a datelor și dacă vrei informații suplimentare despre Power BI, poți afla tot ce te interesează despre el de la specialiștii CosmoConsult.

 

 

 

 

 

 

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*