Praga şi Bratislava vor declara starea de urgenţă din cauza coronavirusului

Astăzi, Slovacia şi Republica Cehă vor declara fiecare starea de urgenţă pentru a lupta împotriva pandemiei de COVID-19, au anunţat, separat, premierii celor două ţări care au înregistrat o puternică recrudescenţă a cazurilor de contaminare, notează AFP, preluată de Agerpres.
„Situaţia este extrem de gravă şi consider că trebuie să adoptăm măsuri foarte radicale şi foarte îndrăzneţe”, a declarat şeful guvernului slovac, Igor Matovic, la finalul unei reuniuni a celulei de criză din ţara sa.
Măsura ar urma să fie adoptată de guvern astăzi şi ar fi a doua de acest gen de la începutul pandemiei.
La rândul său, premierul ceh, Andrej Babis, a anunţat o reuniune extraordinară a guvernului său tot astăzi, pentru a aproba starea de urgenţă. Potrivit restricţiilor luate în considerare de guvernul slovac, toate evenimentele sportive, culturale şi serviciile religioase vor fi interzise cu începere de la 1 octombrie.
Căsătoriile şi înmormântările vor fi autorizate numai dacă toţi participanţii fac dovada testului negativ la coronavirus.
Restaurantele, barurile şi cafenelele vor închide la orele 22.00, iar persoanele care nu locuiesc împreună şi doresc să se apropie la mai puţin de 2 metri, în exterior, vor fi obligate să poarte mască.
Portul măştii este deja obligatoriu în Slovacia în locurile publice, în interior.
Această ţară cu 5,4 milioane de locuitori a înregistrat 9.343 de infecţii cu coronavirusul de la începutul pandemiei, iar 44 de pacienţi au decedat.
Vineri, numărul contaminărilor zilnice a atins cifra record de 552.
Republica Cehă, ţară cu 10,7 milioane de locuitori, a înregistrat în total 65.313 cazuri confirmate de contaminare, dintre care 615 morţi.

 

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*