Pragmatism de trei puncte

CS Cornu – CS Blejoi 0-1 (0-0)

Marcel Marin, Bogdan Chitic

Stadion: “Comunal”, Bănești. Spectatori: 100.
A marcat: Cr. Mihăiță (66).
CS Cornu: Vanghele – Ghica, Şt. Oaie, Cortan, Ștefan – Condrea (70 Dragomir), Herea (cpt) – Simion, Stăncilă (68 R. Dumitru), Băcioiu – Preda. Antrenor: Mihai Dinu.
CS Blejoi: Ad. Gheorghe – Ruptureanu, D. Badea, Filip (cpt), Ghinea – Rudaru, Ir. Dumitru (65 Pîrvu) – Cr. Mihăiță (88 Enciu), Ursu (46 M. Anghel), Vl. Badea (80 Iordache) – Cr. Vasile. Antrenori: Răzvan Vlad si Emil Coşieru.
Cartonașe galbene: Ștefan (78)/D. Badea (23), Cr. Mihăiță (61), Ruptureanu (82), Pîrvu (86), Enciu (90+2).
Au arbitrat: Alex Vulpe (Ploiești) – Doru Petre (Bucov) și Gabriel Răduță (Ploiești).
Observator AJF: Virgil Dridea (Ploiești).
Jucătorul meciului: Adrian Gheorghe (CS Blejoi).

pragratism 2 58Disputat la Bănești, în condițiile în care terenul de la Cornu se află în lucrări de reparații, jocul dintre formația pregătită de Mihai Dinu, CS Cornu, și liderul la zi al Ligii A Prahova, CS Blejoi, și-a respectat statutul de derbi, prin ambiția și determinarea demonstrate de cele două combatante. După ce au reușit să scape cu fața curată la o serie de acțiuni periculoase ale gazdelor, în special datorită intervențiilor salvatoare ale portarului Ad. Gheorghe, blejoienii au dat lovitura la jumătatea părții secunde, reușita lui Cr. Mihăiță dovedindu-se suficientă pentru obținerea celei de-a zecea victorii stagionale.
Pe “dreptunghiul verde” de la Bănești, gazdele au avut inițiativa în prima repriză, atunci când goalkeeperul vicecampioanei s-a achitat bine de sarcini la ocaziile lui Herea (18, 42). Cam singura situație periculoasă a blejoienilor, în primele 45 de minute, a fost consemnată în startul jocului (12), atunci când șutul-centrare al lui Cr. Vasile nu l-a putut găsi pe Cr. Mihăiță.
Repriza a doua a început cu o fază controversată, în minutul 51, când, dintr-un ,,carambol”, mingea a sărit spre poarta blejoiană, urmărită de Preda, care a încercat să-l dribleze în exterior pe portarul Ad. Gheorghe şi a căzut în careu. Gazdele au solicitat penalti, însă arbitrul Vulpe, aflat aproape de fază, a lăsat jocul să continue (acelaşi central iertând oaspeţii şi de o eliminare, a lui Pârvu, pe final). A fost momentul în care oaspeții au început să iasă mai mult la joc, iar, la jumătatea reprizei, Cr. Mihăiță (67) a trimis din apropiere în poartă, după o acțiune individuală a lui M. Anghel și o centrare în doar câțiva metri a lui Cr. Vasile.
Deşi au alergat după egalare, gazdele nu şi-au mai creat ocazii de gol, finalul jocului putându-i aduce pe oaspeţi în situaţia de a se desprinde pe tabelă, prin M. Anghel (88), respectiv Cr. Vasile (90+1).
Astfel, CS Blejoi se impune cu 1-0 și păstrează ecartul de cinci lungimi în fața celor de la CS Păulești, care au trecut cu același scor, în deplasare, de Tricolorul Breaza.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*