Prahova a ajuns la 30 de decese ale unor pacienţi confirmaţi cu coronavirus!

• Trei dintre persoanele decedate proveneau din căminul de bătrâni de la Izvoarele
• Pe Secţia Interne I de la Spitalul Judeţean s-au sistat internările!

Violeta Stoica

În județul Prahova crește simțitor numărul persoanelor decedate după ce s-au infectat cu coronavirus! Potrivit raportărilor oficiale date publicității de Instituția Prefectului Județului Prahova, citând Direcția de Sănătate Publică Prahova, până ieri 30 de prahoveni diagnosticați și cu Covid-19 au murit.
Potrivit surselor noastre, printre decesele raportate ieri se află și trei persoane de vârsta a treia care fuseseră beneficiare ale Centrului pentru persoane vârstnice de la Homorâciu – comuna Izvoarele.
Astfel, ieri s-au înregistrat șase decese: cinci bărbați și o femeie, toți cu probleme mari de sănătate diagnosticate anterior infectării cu coronavirus: un bărbat de 68 de ani, internat pe 5 iulie, decedat o zi mai târziu, pe 6 iulie, cu cardiopatie ischemică, hipertensiune arterială și diabet zaharat de tip II decompensat, tulburare de ritm cardiac și Parkinson, un alt bărbat, de 74 de ani, internat pe 21 iunie și decedat tot pe 6 iulie, cu cardiopatie ischemică și hipertensiune arterială, un alt bărbat, de 56 de ani, decedat pe 6 iulie, cu mai multe comorbidități – ciroză hepatică toxică, ascită, hemoragii digestive superioare, hidropneumotorax.

 

Acestora li se adaugă cei trei beneficiari de la centrul de la Izvoarele: un bărbat de 75 ani, cu cardiopatie ischemică, hipertensiune arterială, diabet zaharat tip II, demență care a fost internat pe 3 iulie, a decedat pe 6 iulie; un alt bărbat, de 93 de ani, internat pe 25 iunie, a decedat pe 27 iunie, însă se pare că a fost omis de la raportare la momentul decesului, care avea boli în fază terminală, la fel și o altă femeie de aceeași vârstă, decedată tot pe 6 iulie.
Lucrurile nu stau bine nici la Spitalul Județean de Urgență Ploiești, unde ieri crescuse la 11 numărul persoanelor diagnosticate cu coronavirus.
Conform DSP Prahova, în cazul focarului de la Spitalul Județean din Ploiești, numărul celor infectați a ajuns la 11 persoane. Este vorba despre un medic, patru asistente, două infirmiere și patru pacienți. Măsurile dispuse de unitatea medicală și aprobate de către DSP ca urmare a acestei situații constau în: dezinfecția tuturor spațiilor unde au fost identificate cazurile pozitive, restricționarea deplasării personalului secțiilor Interne I și Diabet și Boli de Nutriție (ambele secții sunt pe același tronson) pe alte secții, sistarea internărilor la Interne I cu dirijarea pacienților către alte spitale care au în structura lor și această specializare.
În spitalele din județ, unde sunt tratați bolnavi COVID-19, sunt internate 160 de persoane, dintre care 37 sunt suspecte de a fi infectate cu noul coronavirus. Dintre pacienții confirmați, în secțiile de Terapie Intensivă, sunt internați 13 (opt sunt ventilați mecanic).
Trebuie menționat că, până în prezent, în Prahova, au fost efectuate 7.458 de teste pentru depistarea virusului SARS-CoV-2, iar de la începutul epidemiei și până ieri, la nivelul județului Prahova, 614 persoane au fost confirmate cu noul coronavirus, dintre care 30 au decedat, iar 133 au fost declarate vindecate și externate.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*