Prahova a depășit 23.000 de persoane diagnosticate cu coronavirus de la începutul pandemiei

V. S.

Până la raportarea de ieri, 23.015 de prahoveni au fost diagnosticați ca fiind infectați cu noul coronavirus, 681 dintre aceștia pierzând însă lupta cu SARS Cov-2. Ieri au mai fost înregistrate alte patru decese, o femeie de 67 de ani și trei bărbați, de 58, 64 și 73 de ani, toți cu comorbidități, conform datelor oficiale.
Chiar dacă, în weekend, numărul celor confirmați a scăzut, situația s-a schimbat ulterior, pentru că ieri încă 172 de persoane au fost raportate ca fiind infectate cu SARS-CoV-2, în Prahova, printre acestea aflându-se și cinci minori. Cele mai multe cazuri s-au înregistrat însă la persoane de peste 60 de ani, respectiv 76 de prahoveni.
Din numărul total de locuri (428) destinate îngrijirii pacienților cu COVID-19, în Prahova, 387 de paturi erau ocupate ieri, iar la Terapie Intensivă nu se mai găsea niciun loc liber.
Numărul de teste realizat în județ, de la începutul epidemiei și până ieri, era de 47.180 (nu sunt incluse în acest număr testele efectuate la cerere de către persoanele fizice și juridice), conform centralizării DSP Prahova.
Incidența cumulată a cazurilor active (din ultimele 14 zile) din județ, raportată la 1000 de locuitori, scăzuse ieri la 2,33 la mia de locuitori.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*