Prahova a intrat ieri în Scenariul Galben, iar comuna Păuleşti a atins 4,66 rată de infectare!

V. S.

Județul Prahova a înregistrat, potrivit informațiilor oficiale, de sâmbătă și până ieri, încă 111 cazuri noi de infectare cu SARS Cov-2, intrând, astfel, în Scenariul Galben, cu o rată de 1,53 cazuri la mia de locuitori în ultimele 14 zile. În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 4.267 cazuri noi de persoane infectate cu SARS CoV-2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.
Comuna Păulești a atins o rată de infectare de 4,66 la mia de locuitori, cu cele 33 de cazuri depistate în ultimele 14 zile, după cum arată cifrele oficiale. Este cea mai mare rată de infectare din județul Prahova, pe locul al doilea fiind comuna Plopu, care a intrat din nou în scenariul roșu, cu o rată de 3,29 la mie, urmată de Albești Paleologu, cu 3,14 la mie și de Vadu Săpat – tot cu 3,14 la mie. Din păcate, și în orașul Sinaia a crescut rata de infectare, apropiindu-se de scenariul roșu, astăzi aceasta fiind de 2,87 la mie. Tot aproape de scenariul roșu se află și orașul Băicoi, cu o rată de 2,81 la mie. Ploieștiul este și el în creștere cu rata de infectare, cu 2,10 la mie, înregistrat ieri, însemnând 472 de cazuri active, în ultimele 14 zile.
Începând de astăzi, pe de altă parte, preșcolarii și elevii din 162 de unități didactice din Prahova vor învăța după un scenariu diferit, conform cu evoluția ratei de infectare din localitățile unde se află grădinițele sau școlile. La finalul săptămânii trecute, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Prahova a decis ca, într-o grădiniță din Ploiești (Grădinița Step by Step cu program prelungit ”Dumbrava Minunată” Ploiești), din cauza cazurilor de infectare din unitatea de învățământ, să fie suspendată activitatea didactică cu prezența fizică a preșcolarilor și trecerea la activităţi didactice în sistem online, pe o perioadă de 14 zile de la apariția cazurilor confirmate de îmbolnăvire cu virusul SARS CoV-2.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*