Prahova, din nou pe primul loc între județele din țară la numărul cazurilor de coronavirus

V. Stoica

Cu 78 de noi cazuri confirmate în ultimele 24 de ore, Prahova s-a aflat ieri din nou pe primul loc între județe la numărul de îmbolnăviri de coronavirus. Noilor cazuri diagnosticate în urma testărilor Real-Time PCR li s-au adăugat cele 26 de persoane care au fost reconfirmate la retestare.
Astfel, ieri, Prahova ajunsese la 2.974 de persoane diagnosticate cu noul coronavirus, de la începutul pandemiei și până la ultima raportare oficială, de ieri, de la ora 13.00.
Dintre acestea, 533 sunt în continuare cazuri active, potrivit Direcției de Sănătate Publică (DSP) Prahova, iar 114 prahoveni infectați cu coronavirus au decedat de la începutul epidemiei în Prahova.
Dintre persoanele nou confirmate în ultimele 24 de ore, cinci au fost din cadrul unei societăți comerciale de pe raza județului. Ca urmare a depistării acestui focar, conducerea unității respective și DSP Prahova au decis suspendarea activității până pe 20 august, dezinfecția spațiului de lucru și carantinarea angajaților care au fost contacți direcți (șapte). În Prahova erau ieri raportate nouă focare active, cu un număr total de 136 de persoane confirmate cu noul coronavirus.
Potrivit ultimelor raportări, în spitalele din județ în care sunt tratați bolnavi COVID-19, în secțiile de Terapie Intensivă erau ieri internați 25 de pacienți, dintre care 16 – ventilați, iar numărul total de locuri destinate îngrijirii pacienților cu COVID-19 era ieri de 328, dintre care 264 – ocupate.
Numărul de teste realizat în județ, de la începutul epidemiei și până ieri, a fost de 16.583 (nefiind incluse în acest
număr testele efectuate la cerere de către angajatori și persoanele care fac astfel de verificări pentru a merge în vacanțe în acele țări care solicită un astfel de test), potrivit centralizării DSP Prahova.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*