Prahoveni donatori de sânge și plasmă au făcut rând, sâmbătă, la Centrul de Transfuzie Sanguină Ploiești

Violeta Stoica

Prahoveni cu dare de… sânge, printre care s-au aflat și medici, asistenți medicali, muncitori la fabrici de materiale de construcție, un director de spital, dar și prahoveni care au donat plasmă convalescentă după ce s-au vindecat de coronavirus, zeci de persoane au stat la rând, la propriu, pentru a le veni în ajutor semenilor în nevoie.donatori de sange - Prahova1
Sâmbătă, zi liberă pentru mulți dintre noi, Centrul de Transfuzie Sanguină Ploiești a avut ușile larg deschise în cadrul unei campanii desfășurate la nivel național, pentru donare de sânge și de plasmă. Iar prahovenii nu au stat pe gânduri și s-au prezentat singuri sau în grupuri venite de la zeci de kilometri distanță de Ploiești pentru a-i sprijini pe pacienții care au nevoie de tranfuzii pentru a fi menținuți în viață!
Printre donatori s-au aflat și persoane care au avut coronavirus și, după vindecare, au dezvoltat anticorpii atât de necesari bolnavilor infectați cu SARS Cov-2 și care se află în stare gravă, la secțiile de Terapie Intensivă. Unul dintre aceștia a fost un candidat la funcția de primar de comună, Sorin Constantin, care a fost la rândul său infectat cu coronavirus, dar care, după vindecare, s-a hotărât să doneze plasma cu anticorpi. Georgeta Hanganu, donatori de sange - Prahova2directorul Centrului de Transfuzie Sanguină Ploiești: “Nu știu din ce partid face parte, nu știu exact unde candidează, nu știu cât este de gospodar, nu știu ce CV are! Dar știu un singur lucru: că ne-a căutat din proprie inițiativă ca să ajute! Știu că este cadru medical, că este un adevărat profesionist la Spitalul Județean de Urgență, știu că are anticorpi și că a venit tot o fugă să doneze plasmă! A fost o plăcere să petrecem împreună cu domnul Sorin Constantin timpul de derulare a plasmaferezei! Și a donat foarte bine plasmă prețioasă!”.
Sânge prețios a donat și managerul Spitalului Orăneșesc Sinaia, Mariana Grigorescu Miu, care a făcut lungul drum de la Sinaia la Ploiești pentru le veni în ajutor celor care au nevoie de transfuzii.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*