Prahovenii din lotul de sanie dau startul pentru România la Jocurile Olimpice

Petre Apostol

Ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de Iarnă de la PyeongChang (Coreea de Sud) este programată vineri, însă încă de astăzi încep antrenamentele oficiale în cadrul a trei discipline sportive, iar mâine sunt deja programate primele meciuri din concursul de curling.
Primii din delegaţia României care vor intra în concurs vor fi chiar prahovenii din lotul de sanie, Andrei Turea şi Valentin Creţu urmând să înceapă de astăzi antrenamentele oficiale pe pârtia sud-coreeană, aceştia având programate primele două manşe ale probei de simplu masculin sâmbătă, 10 februarie. Concursul olimpic de sanie se desfăşoară de-a lungul a patru manşe, ultimele două manşe fiind programate duminică, 11 februarie.
Valentin Creţu şi Andrei Turea sunt amândoi originari din Prahova, fiind formaţi de antrenorul Alexandru Comşa (tehnician al echipei României la această ediţie a Jocurilor Olimpice), la Clubul Sportiv Orăşenesc Sinaia. Însă, dintre cei doi, Valentin Creţu (care se află la a treia participare consecutivă la Jocurile Olimpice) nu mai este legitimat la clubul din Sinaia (oraşul său natal şi în care are reşedinţa), deşi continuă să aibă o legătură strânsă cu reprezentanţii grupării prahovene, activând la Centrul de Sporturi Montane „Bucegi” din cadrul CSA Steaua Bucureşti.
Andrei Turea – care la cei 19 ani ai săi este unul dintre cei mai tineri sportivi din concursul de sanie la PyeongChang – se află la prima sa participare la Jocurile Olimpice rezervate seniorilor, fiind, în schimb, prezent la Jocurile Olimpice de Tineret, în urmă cu doi ani.
Mâine, vor începe antrenamentele oficiale şi la proba de simplu feminin, la care România va fi reprezentantă de Raluca Strămăturaru, sportivă din Buşteni, care se află la a treia participare la Jocurile Olimpice. În vârstă de 32 de ani, şi Raluca şi-a început cariera la CSO Sinaia, club pentru care a participat la ediţia din 2010 a Jocurilor Olimpice, însă este în prezent legitimată la CSM Bucegi.
Concursul olimpic la simplu feminin este programat în zilele de 12 şi 13 februarie, având programate, la fel ca la masculin, câte patru manşe.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*