Prahovenii Sebastian Cîrstea şi Valentin Bucur, finalişti la Mondialele de canotaj la juniori

Petre Apostol

Ieri, în ultima zi a Campionatelor Mondiale de Canotaj pentru juniori, desfășurate la Racice, în Cehia, au evoluat și cei doi prahoveni din lotul național al României, Sebastian Cîrstea (Steaua București) și Valentin Bucur (Olimpia București), componenți ai echipajului de patru vâsle și vicecampioni europeni în luna mai. Cei doi prahoveni originari din Valea Doftanei, satul Trăisteni, au participat alături de Cosmin Carpea și Iulian Nestian.
Echipajul tricolor s-a calificat direct în semifinale din faza seriilor preliminare, desfășurată acum câteva zile, mai exact pe 9 august, ocupând locul al doilea în seria a treia, adjudecată de Germania, devansând selecționata Statelor Unite ale Americii pe ultimii 500 de metri.
Sâmbătă, reprezentanții României au evoluat în a doua serie semifinală, din care primele trei clasate urmau să avanseze în finala mare, unde își câștigaseră dreptul de a concura, din prima serie semifinală, campioana europeană Cehia (câștigătoarea seriei), Germania și Chile (ocupantele pozițiilor 2 și 3).
În vreme ce echipajul Marii Britanii s-a desprins în câștigător al seriei încă din start, lupta a rămas deschisă pentru celelalte două poziții care ofereau calificarea în finala A. Tricolorii au ocupat, în mod constant, locul al treilea, înaintea ultimilor 500 de metri fiind la trei zecimi de secundă în urma echipajului din Noua Zeelandă, având, totodată, un avantaj de numai trei sutimi de secundă în fața reprezentanților din Polonia.
Pe ultima secțiune a cursei, neo-zeelandezii au rămas fără energie, coborând până pe locul al cincilea, în vreme ce polonezii au avansat pe locul al doilea, cu un avantaj de o secundă față de echipajul României, care, astfel, a încheiat pe a treia poziție, asigurându-și prezența în finala A.
În ultimul act, desfășurat ieri, echipajul tricolor, care a evoluat pe culoarul 6, a avut un start slab, iar la jumătate cursei, după primii 1000 de metri, se afla pe ultima poziție. În a doua jumătate a cursei, reprezentanții României și-au mai revenit, dar timpul pierdut în prima parte a fost prea mare pentru a mai putea intra în lupta pentru medalii, ocupând locul al cincilea, în cele din urmă, după un duel pierdut cu Polonia pentru poziția a patra.
Câștigătoare a fost Cehia, care a controlat de la start până la final cursa, Marea Britanie și Germania completând podiumul.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*