Precizări la subiectul “Când începem competițiile “

Precizări la subiectul “Când începem competițiile “ sau “ Când se modifică ordinul comun MTS/MS din septembrie 2020, respectiv Protocolul sanitar de desfășurare a competițiilor “.

În cadrul ședinței Comitetului Executiv din 25 februarie 2021, s-au dezbătut câteva aspecte cu privire la subiectele menționate anterior. Chiar pe ordinea de zi a fost cuprinsă solicitarea clubului VIITORUL Constanța de a-l mandata pe Președintele Răzvan Burleanu pentru a propune MTS și MS modificarea protocolului sanitar, în sensul de a înlocui obligația de testare RT-PCR cu testarea rapidă faringo-nazală.

A fost o solicitare pe care FRF a transmis-o deja, atât în luna ianuarie cât și în februarie 2021. Documentul a fost mult mai amplu, cuprinzând mai multe propuneri pentru modificarea ordinului comun MTS și MS (au fost și câteva ședințe de lucru la sediul MTS pe această temă).

In spațiu public a apărut poziția MTS referitor la această modificare, și anume acordul acestei instituții de includere a testării rapide în protocol.

După estimările Administrației FRF în următoarele 2-3 săptămâni vom avea un răspuns la această solicitare.

Această incertitudine provoacă amânarea mai multor decizii :

 începerea competițiilor pentru fotbalul amator

începerea competițiilor pentru copii și juniori

aprobarea Regulamentului de desfășurare a jocurilor de baraj pentru promovare în Liga 3

tragerea la sorți a componenței grupelor pentru baraj

 stabilirea criteriilor minime privind participarea la baraj

 și multe altele.

În încheiere sugerez tuturor colegilor să mai aibă răbdare câteva săptămâni, trăind în același timp, cu speranța că vom putea până la urmă să începem competițiile județene.

FRF nu este factor decizional în privința modificărilor legislative și de aceea nu poate să-și asume responsabilitatea unui răspuns clar, fie pozitiv, fie negativ la acest subiect.

Sursa:ajfarges.ro Octavian Goga 

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*