Prefectura Maramureș pusă pe butuci: poate fi executată  silit într-un dosar execuțional al Asociației Composesorale Borșa

Dacă în urmă cu câteva luni povestea din Borșa părea într-adevăr o poveste fără sfârșit, dintre două tabere aflate într-o luptă permanentă, iată că azi asistăm la o situație care pune Maramureșul pe baricade. La mijloc e pădurea, pământul și cine sunt de drept proprietari.

Primăria Borșa și Prefectura Maramureș  au asistat la mișcarea in forță a asociațiilor, dar acum intervin pentru a cere anularea sentințelor de la legiuitor.

Asociația Composesorală Borșa solicită și câștigă dreptul la proprietate prin  reconstituire pentru o suprafață de aproximativ 17000 hectare de pădure, câștig dat în instanțele din Aleșd și Năsăud. Dar în Borșa vorbim despre o situație hilară cu  două asociații  care se luptă între ele, vorbim de suprafețe care nu corespund, acțiuni  care au antrenat într-o luptă crâncenă proprietari de drept sau nu, organe de cercetare, justiția și reprezentanții  Guvernului  în teritoriu.

Dacă la  Borșa executarea este în prezent  oprită deoarece există o solicitarea de suspendare din  partea Primăriei Borșa, la Prefectură lucrurile stau, altfel.

Astfel, invocând acest fapt și cu sentințele în mână , în 3 august 2017,  executorul judecătoresc Aniței Dorel vine să execute silit Prefectura Maramureș, deoarece are de pus  în aplicare un dosar execuțional  în care câștigător este Asociația Composesorală Borșa.

Executorul judecătoresc Aniței Dorel a mai dispus  și în luna decembrie 2016 înființarea popririi asupra conturilor pe care le are Prefectura la Administrarea Județeană a Finanțelor Maramureș.

Practic, Prefectura  este executată silit de către Asociația Composesorală Borșa , fiindcă aceasta nu a fost pusă în posesie pentru pădurea câștigată, iar vinovată ar fi  Prefectura prin Comisia județeană pentru stabilirea dreptului de proprietate privată asupra terenurilor din Maramureș.

Prefectul nu acceptă,  invocând supendarea provizorie a executării silite până la soluționarea cererii de suspendare a executării, dosar aflat în lucru la Judecătoria Baia Mare, având ca termen de înfățișare 17 august 2017.

Astfel, conflictul nu e încheiat,prefectul il ameninta pe executor cu plângere penală, acuzele rămân, comunicarea e  închisă, discuții în vid, hărtii și mult tărăboi.

Vom reveni cu noi informații

 

 

 

 

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*