Prefectura Prahova caută noi spații pentru carantină!

• Ieri, în centrele de cazare din județ erau 205 persoane venite din zonele roșii

V. Stoica

Pentru că sunt tot mai puține spațiile de cazare destinate carantinării persoanelor întoarse în țară din state aflate în zonele roșii, cu risc ridicat de transmitere a noului coronavirus, Instituția Prefectului Prahova a apelat, ieri, la sprijinul agenților economici din județ care dețin unități de cazare.
Prefectul Cristian Ionescu le-a solicitat autorităților locale și operatorilor de profil să înțeleagă importanța stării de urgență și să accepte ca, în această perioadă, spațiile pe care le administrează să devină locuri de carantină pentru românii care revin în țară din „zonele roșii“. “Solicitarea este una urgentă, dat fiind fluxul mare de persoane care se întorc din țările afectate de noul coronavirus”, au precizat ieri reprezentanții Instituției Prefectului.
Trebuie menționat că toate cheltuielile pentru carantină sunt acoperite de stat – alocația de cazare în valoare de 230 lei/zi (…); în situația în care persoana este cazată într-un centru de carantină pus la dispoziție în mod gratuit, alocația de cazare este în valoare de 50 lei/zi, precum și indemnizația de cazare (hrană şi altele), în cuantum de 70 lei/zi. Hotelierii care vor să dea curs solicitării de mai sus au la dispoziție următoarele date de contact: telefoane 0244/514015, Fax: 0244/546067 sau 0244/510276, email: infopublic@prefecturaprahova.ro sau la Centrul Judeţean de Coordonare şi Conducere a Intervenţiei Prahova (C.J.C.C.I.) – 0720/259833 sau 0244/515946.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*