Pregătiri, pentru înscrieri! Școlile lugojene au peste 350 de locuri, la clasa pregătitoare

Înscrierile în clasa pregătitoare pentru anul școlar 2021-2022 încep în luna martie. Unitățile de învățământ lugojene au pregătite peste 350 de locuri.

Prima etapă de înscriere în învățământul primar este prevăzută pentru perioada cuprinsă între 15 martie și 29 aprilie. Ministerul Educației a publicat în dezbatere publică proiectul de Metodologie de înscriere în clasa pregătitoare, care prevede că părinții află pe 20 mai 2021 dacă cei mici au fost înmatriculați la școala dorită. Mai exact, școlile afișează atunci listele cu candidații înmatriculați și numărul de locuri rămase libere după prima etapă.
Și în acest an elevii vor fi repartizați aleatoriu în clasele pregătitoare, astfel încât părinții să nu poată alege învățătoarea copilului, fiind astfel eliminate situațiile de clase în care foarte mulți părinți încearcă să își înscrie copii.

În municipiul Lugoj, în unitățile de învățământ preuniversitar de stat și în cele private, pentru anul școlar 2021-2022, sunt disponibile un număr total de 365 de locuri la clasele pregătitoare.

Școala Gimnazială Gimnazială Nr. 2 are în planul de școlarizare două clase pregătitoare, cumulând 50 de locuri.
La Școala Gimnazială Nr. 3 sunt prevăzute două clase pre­gă­ti­toare a câte 22 de locuri fiecare, iar cu caracter de noutate, începând cu anul școlar viitor se va preda lim­ba germană ca limbă I.

Școala Gimnazială Nr. 4 pune la dispoziție un număr total de 50 de locuri, respectiv două clase pregătitoare a câte 25 de locuri.
La Școala Gimnazială ”Eftimie Murgu” planul de școlarizare cu­prinde două clase pregătitoare a câte 25 de elevi fiecare și încă cinci locuri cu predare în limba maghiară.

Școala Gimnazială ”Anișoara Odeanu” are în planul de școlarizare pentru anul școlar viitor trei clase pregătitoare a câte 25 de locuri cu predare în limba română și alte 25 de locuri la clasa pregătitoare cu predare în limba germană.

La Școala Gimnazială de Mu­zică ”Filaret Barbu” este pre­vă­zută o clasă pregătitoare cu 22 de locuri.

Și învățământul primar privat pune la dispoziție locuri la clasa pregătitoare. La Școala ”Harul” planul de școlarizare pentru anul școlar 2021-2022 cuprinde un număr total de 44 de locuri la clasa pregătitoare.

O schimbare importantă este și anularea evaluărilor psihosomatice efectuate la Centrul Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională în cazul copiilor care au urmat grădinița și care împlinesc 6 ani după 1 septembrie 2021 și până la 31 decembrie 2021.

Micuții care au terminat grădinița și sunt în această grupă de vârstă se vor înscrie la școală pe baza unei recomandări eliberate de grădiniță.

Potrivit metodologiei aflate în dezbatere, va fi nevoie de evaluarea psihosomatică doar pentru copiii care nu au frecventat grădinița și pentru cei care acum s-au întors în țară și vor înscrierea în clasa pregătitoare. Modelul de cerere tip pentru evaluarea copiilor care împlinesc vârsta de 6 ani în perioada 1 septembrie – 31 decembrie 2021, inclusiv, care nu au fost evaluați până la data instituirii stării de urgență și care nu au frecventat grădinița ori s-au întors din străinătate va fi publicat pe site-ul CJRAE/CMBRAE la data de 11 martie.

Articolul Pregătiri, pentru înscrieri! Școlile lugojene au peste 350 de locuri, la clasa pregătitoare apare prima dată în Redeșteptarea.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*