Pregătiri, pentru școală! A început testarea cadrelor didactice din școlile lugojene

Claudiu BuciuCadrele didactice din oraș, obișnuite cu examene, reciclări și cursuri de perfecționare, au început să dea de luni, 7 septembrie, un test în premieră.

Directorul Spitalului Municipal din Lugoj, dr. Erwin Floroni, spune că a început testarea RT PCR a cadrelor didactice din școlile lugojene.

Este prima dată în foarte multe decenii când astfel de măsuri de protecție contra îmbolnăvirilor se iau înainte de începerea anului școlar.

”Testăm personalul din școlile din Lugoj, precum și de la CȘEI Alexandru Roșca din Dealul Viilor. Primăria alocă 200.000 de lei pentru testarea celor de la școlile din municipiu, iar Consiliul Județean Timiș a alocat 150.000 de lei pentru CȘEI Alexandru Roșca. Testările au început luni și vor dura o săptămână. Se fac zilnic, în două reprize, dimineața și după masa, după listele înaintate de unitățile de învățământ”, ne-a declarat dr. Erwin Floroni.

Testarea este realizată de un medic specialist, venit de la Timișoara. Rezultatele se dau în 48 de ore.

”Testarea nu este obligatorie, dar este foarte indicat să se facă. Metoda nu este dureroasă. Se pun două bețișoare în soluția cu mediul de cultură pentru virus, apoi se introduc în nas, respectiv în gură. Așadar, probele recoltate sunt exsudat nazofaringian și faringian, iar un rezultat pozitiv indică prezența în proba analizată a ARN-ului SARS-COV-2, fiind sugestiv pentru diagnosticul COVID-19”, adaugă Floroni.

Pentru exsudatul faringian, pacientul trebuie să țină cont că prelevarea trebuie făcută fie înainte de toaleta cavităţii bucale sau ingestia de alimente sau lichide, fie la patru ore după acestea.Articolul Pregătiri, pentru școală! A început testarea cadrelor didactice din școlile lugojene apare prima dată în Redeșteptarea.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*