Premieră radiofonică EURO 2020 pe Arena Națională

Primul meci găzduit vreodată de România la un turneu final al Campionatului European de fotbal, Austria – Macedonia de Nord 3-1, a consemnat și o premieră pentru peisajul mass-media de limbă română.

Meciul a fost comentat în format audio-descriere, un produs dedicat în special persoanelor cu deficiențe de vedere. Toți cei prezenți în stadion, dar și pe unde hertziene la 98,9 MHZ în FM au putut asculta comentariul partidei de pe Arena Națională.

Toate cele patru partide găzduite de România vor fi astfel comentate de Cristian Frisk (foto stânga) și Alex Țențu. Comentator audio-descriere de limbă engleză pentru acest meci a fost Alan March (foto dreapta), cel care s-a ocupat de pregătirea timp de doi ani a comentatorilor români.

Proiectul de pregătire și selecție a comentatorilor a început în 2019 și s-a derulat sub coordonarea UEFA, CAFE (Centrul de Acces la Fotbal din Europa) și FRF.

Principalul beneficiar al acestor eforturi este Asociația Nevăzătorilor din România, în rândul persoanelor cu deficiențe de vedere regăsindu-se numeroși iubitori ai fotbalului.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*