Premiere și Luciano atacă titlul național la minifotbal, se anunță un weekend fierbinte la Râmnicu Vâlcea!

Campionatul Național de Minifotbal, cea mai importantă competiție internă a anului, are loc de mâine până duminică, la Râmnicu-Vâlcea. Jocurile se vor desfășura la moderna bază sportivă, „Arenele Traian” și la Baza Sportivă Oltenia. Turneul final aduce la start cele mai bune 16 echipe de minifotbal din țară, primele 15 clasate de la Supercupa României (Oradea, 4-6 iunie) și campioana vâlcenilor, FC Boromir.

Deținătoarea trofeului este Nova Vita Târgu Mureș, care s-a impus în finala din 2019, cu Tazmannschaft București și a câștigat și Supercupa României de la începutul lunii iunie. „Naționalele” sunt organizate de Federația de Minifotbal din România, cu sprijinul Primăriei Municipiului Râmnicu-Vâlcea și a altor parteneri. Meciurile vor fi transmise LIVE pe pagina de Facebook aFederației de Minifotbal din România, cu sprijinul Oltenia TV, partenerul media oficial al competiției.

Așadar vor fi 16 formații ce se vor bate pentru titlul național, printre care și două din orașul Arad, respectiv FC Premiere (locul 3 la Supercupa României), respectiv AC Luciano (ieșită în sferturi la Oradea, chiar în compania prietenilor de la Premiere). Competiția debutează mâine, 2 iulie, la ora 15 și se încheie duminică, cu finala, programată la ora 20.

Premiere se deplasează fără antrenorul Radu Anca, dar cu toate „piesele grele”

După bronzul de la Supercupa României, de acum o lună de zile, Premiere dă impresia că poate ajunge din nou în fazele finale ale competiției. Rămâne, însă, cum se va descurca fără antrenorul Radu Anca, cel care, din motive personale, nu poate face deplasarea în orașul din Zăvoi. Astfel, echipa patronată de Flavius Măduța va fi condusă de pe margine de Ovidiu Dragoș, care va avea următorul lot la dispoziție: Lucian Mucha, Sergiu Pistol –  Mirel Arsene, Remus Avrămuțiu, Bogdan Burlă, Alin Ciornei, Iosif Gherghel, Alin Gligor, Alin Pavel, George Pirtea, Ionuț Prică, Adrian Suslak, Andrei Topai, Norbert Varga și Alexandru Vasilca.

„La Oradea, a fost o experiență foarte plăcută și am realizat un rezultat foarte bun pentru noi ca și echipă. Acum, la Râmnicu Vâlcea, ne dorim să ajungem și mai sus, dacă vom fi mai buni decât echipele adverse. Vrem să jucăm ca o echipă unită, la fel cum am făcut-o și până acum”, a spus Dragoș. FC Premiere, grupare înființată în 2014 și câștigătoare a Ligii de Savoia Arad în 2018 și 2019, face parte din Grupa B la Râmnicu-Vâlcea alături de: AEK Oradea, Ajax Dulcisimo Galați și FC Reggio Brașov. Arădenii trebuie să termine pe unul dintre primele două locuri pentru a merge în sferturile cu care începe ziua de duminică, ultima a competiției.

Mari probleme de lot pentru Luciano

AC Luciano Arad, formație susținută de Policlinica Turcin, a ajuns în cel de-al 11-lea an de existență. Până la urmă, „alb-negrii” au părăsit Supercupa României de la Oradea fără să piardă și asta pentru că au fost eliminați din competiție doar după loviturile de departajare. În competiția din acest weekend, Luciano face parte din Grupa A, alături de marea favorită Nova Vita Târgu Mureș, dar și MFC Ploiești și AS FC Buzău. „Turneul Supercupei României mi s-a părut un turneu foarte puternic, cu echipe foarte bune, diferența în multe partide fiind făcută la loviturile de departajare. Am avut multe absențe la Oradea, 7 jucători neputând face deplasarea din varii motive, așa că am avut la dispoziție un lot format din numai 8 jucători, iar pe parcurs am mai pierdut doi. Turneul de la Oradea ne obligă la mai mult la turneul de la Râmnicu-Vâlcea, dar din păcate nu putem conta pe cei care nu au fost nici la Oradea și încă doi-trei jucători! E o situație neplăcută, sperăm să ieșim cumva din ea. Era bine să fi fost și eu, dar și colegul meu de pe organizare, Cleo Horge, legitimați”, a transmis Lucian Hrincu, sufletul și creierul celor de la Luciano.

Din păcate, echipa arădeană are mari probleme de lot. Față de turneul de la Oradea, din diverse motive, vor absenta Renato Ardelean, Bruno Vasiu și Adrian Piț, iar prezențele lui Andrei Vasinc, Florin Istrate (care încă așteaptă răspuns favorabil de la echipele de Liga 3-a la care activează pentru a se deplasa spre Zăvoi) și a lui Sergiu Popa (căruia i-a decedat bunica) sunt incerte. Prin urmare, la această oră Luciano contează pe doar cinci jucători mari și lați: Sebastian Huțan, Iosif Iovu, Manu Pantea, Cristi Negrea și Robert Kocsis.

În final să spunem că cele mai bune echipe de la Campionatul Național dar și de la Supercupa României vor reprezenta țara noastră la competițiile internaționale inter-cluburi din acest an, EMF Champions League și EMF Eurocup, ce vor avea loc între 1 și 5 septembrie, la Rimini-Riccione în Italia.

0
0

Articolul Premiere și Luciano atacă titlul național la minifotbal, se anunță un weekend fierbinte la Râmnicu Vâlcea! apare prima dată în Sportarad.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*