Premierul Ungariei a felicitat-o pe UTA în anul promovării! Orban: „Poate puţini credeau că banii și energia depusă vor da roade”

Orban a felicitat-o pe UTA în anul revenirii, după 12 sezoane de absență, în elita fotbalului românesc. Nu este vorban de Orbanul României, până de curând prim ministrul României, ci tocmai despre premierul țării vecine, Ungaria. Viktor Orban susține că a citit cu plăcere despre performanța Bătrânei Doamne în ziarul maghiar „Nemzeti Sport”, o felicită din inimă și-i dorește un parcurs la fel de bun și pe mai departe.

Mai jos aveți întreg mesajul premierului maghiar venit pe adresa UTA-ei în vară, dar pe care conducerea clubului l-a „desecretizat” acum, cu acordul oficialului maghiar.

„Pt. dl. Meszar Sandor

Arad

Stimate Meszar Sandor!

Am citit cu bucurie în „Nemzeti Sport” că echipa legendară a Aradului, UTA, a reușit să promoveze în prima ligă după 12 ani.

Atunci când în urmă cu câțiva ani s-a răspândit vestea, că Dumneavoastră aveți hotărârea fermă de-a readuce în primul eșalon fotbalistic una din cele mai galonate cluburi din Transilvania, multiplă campioană națională, care a dat mulți jucători în reprezentativele Ungariei și României, poate puţini au fost cei care credeau că, banii și energia depuse vor da roade.

După opinia mea, azi au toate motivele pentru a fi mândri de drumul lung și anevoios parcurs de la divizia a IV-a până în primul eşalon.

Permiteți-mi să vă felicit din inimă pentru acest succes deosebit atât pe Dumneavoastră, cât și pe membrii echipei, dorindu-vă o continuare la fel de frumoasă şi eficientă.

Budapesta, 5 august, 2020.

Cu salutări:

Orban Viktor”

Investiții masive în sportul intern, dar si cel…românesc 

2 miliarde de euro reprezintă investiția realizată în fotbalul din Ungaria din 2011 până în prezent. Banii au venit din fonduri publice sau dinspre companii în virtutea unui proiect fiscal activ de 10 ani, prin care firmele private obțin facilități dacă direcționează către sport parte din profit. Dar Guvernul de la Budapesta susține și grupările si Academiile de fotbal din zonele României cu populație preponderent maghiară. Investițiile s-au făcut la Sfântu Gheorghe și Miercurea Ciuc, dar pe listă a apărut mai nou și Satu Mare. Să intre și Aradul în orbita maghiarilor? 

0
0

Articolul Premierul Ungariei a felicitat-o pe UTA în anul promovării! Orban: „Poate puţini credeau că banii și energia depusă vor da roade” apare prima dată în sportarad.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*