Premiile vin și în vacanță! Patricia Roșca, locul I la un concurs internațional de canto și pian

Printre elevii lugojeni, talentul nu își ia nicicând vacanță. Lugojeanca Patricia Roșca a obținut un nou Premiu I la pian, la un concurs internațional.

Tânăra este elevă a Școlii Gimnaziale de Muzică ”Filaret Barbu” și a participat recent la Concursul Internațional de Canto și Pian ”Emil Rotundu”, eveniment la care au luat parte 146 de concurenți din 20 de țări din Europa, Asia și America.

La categoria 12-13 ani, Patricia Roșca, coordonată de prof. Carmen Schöner, a obținut Premiul I. Juriul a fost compus din cei mai buni profesori universitari din România și Spania.”Pentru a participa la competiții trebuie în primul rând să dorești, iar pentru a obține cele mai bune rezultate e nevoie de multă muncă, ore de studiu, cât mai multă pasiune și răbdare. Împreună cu doamna profesoară aleg repertoriul, apoi studiez foarte atentă piesele. Deoarece în această perioadă concursurile s-au ținut doar online, procedura prevede să facem înscrierea, apoi filmarea cu piesele respective, (în general eu filmez la școală, deoarece pianul este mult mai bun decât cel pe care îl am acasă), apoi filmulețul se trimite pe site-ul competiției la care particip”, explică Patricia Roșca.

Eleva are în palmares numeroase premii naționale și internaționale și mărturisește că secretul ei constă în dăruire și perseverență.

”Sunt pasionată de ceea ce fac, chiar iubesc muzica clasică și pianul. Bineînțeles că și talent există, dar fără studiu mult și pasiune, talentul nu poate fi exprimat. Repet, cea mai importantă e munca și pasiunea”, adaugă lugojeanca.

Patricia Roșca așteaptă cu nerăbdare reînceperea cursurilor la școală, însă până atunci, dovedește că nici în vacanță nu poate sta departe de marea ei iubire, pianul.

Diploma Patricia Rosca

Articolul Premiile vin și în vacanță! Patricia Roșca, locul I la un concurs internațional de canto și pian apare prima dată în Redeșteptarea.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*