Președintele clubului Benfica, Luis Filipe Vieira, a fost arestat!

Ieri, la Benfica Lisabona, a fost agitație mare – președintele clubului, Luis Filipe Vieira, a fost arestat, sub acuzația de fraudă fiscal și spălare de bani! Conform Departamentului central de Investigații și Acțiuni Criminale din Portugalia, ”sunt investigate afaceri și finanțări în valoare totală de peste 100 de milioane de euro, care ar fi putut cauza daune considerabile statului”. Parchetul din Portugalia a adăugat că sunt investigate infracțiuni de încălcare a încrederii, fraudă calificată, fals, fraudă fiscal și spălare de bani.

Anchetatorii poliției spun că au fost emise 45 de mandate de percheziție, care acoperă sedii de companii, locuințe, birouri de avocatură, chiar și o instituție bancară, toate din Lisabona, dar și din alte orașe, cum sunt Torres Vedras și Braga. Pe lângă Luis Filipe Vieira, au mai fost arestați și fiul său, Tiago Vieira, cât și managerul de fotbal Jose Antonio dos Santos, și agentul sportive Bruno Macedo, cu toții fiind puși sub investigație, de Autoritatea Fiscală și Vamală portugheză (AT).

Investigațiile se află în responsabilitatea AT și are o strânsă colaborare cu Poliția și Securitatea Publică (PSP). Arestările effectuate au luat în considerare dovezile deja colectate. Poliția portugheză a confirmat că cei arestați rămân în detenție, până la efectuarea unui interogatoriu judiciar, din cauza ”gravității crimelor și a cerințelor de precauție”, scrie în comunicatul poliției.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*