Preşedintele Iohannis a chemat astăzi partidele la consultări pentru desemnarea candidatului de prim-ministru

 

 

 

Preşedintele Klaus Iohannis a invitat preşedinţii partidelor şi formaţiunilor politice reprezentate în Parlament pentru consultări în vederea desemnării candidatului la funcţia de prim-ministru, potrivit Agerpres. „În temeiul prevederilor art. 80 alin. (2) şi ale art. 103 din Constituţia României, preşedintele Klaus Iohannis a invitat la Palatul Cotroceni preşedinţii partidelor şi formaţiunilor politice reprezentate în Parlamentul României, pentru consultări în vederea desemnării candidatului pentru funcţia de prim-ministru”, a informat Administraţia Prezidenţială.

Consultările vor avea loc după următorul program:

* la ora 15,00 – Partidul Social Democrat

* la ora 15,30 – Partidul Naţional Liberal

* la ora 16,00 – Alianţa USR PLUS

* la ora 16,30 – Alianţa pentru Unirea Românilor

* la ora 17,00 – Uniunea Democrată Maghiară din România

* la ora 17,30 – minorităţile naţionale reprezentate în Parlament

 

Liderii PNL, USR PLUS şi UDMR – Ludovic Orban, Dan Barna, Dacian Cioloş şi Kelemen Hunor – au semnat, luni seară, acordul de guvernare 2020 – 2024. Documentul prevede că propunerea coaliţiei pentru funcţia de prim-ministru este Florin Cîţu.

Aceasta este a doua rundă de consultări a şefului statului cu reprezentanţii formaţiunilor care au intrat în Parlament după alegerile din 6 decembrie.

Pe 14 decembrie, preşedintele Iohannis afirma, după discuţiile cu partidele politice, că „această primă rundă de consultări a dus la un schimb de opinii bun”, însă nu erau „încă întrunite condiţiile pentru desemnarea unui candidat pentru a forma un nou Guvern”.

 

 

 

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*