Președintele PNL Sighetu Marmației , av. Daniela Onița Ivașcu ia atitudine : opriți   “cârpeala” podului  din Grădina Morii, Sighetu Marmației!

În urmă cu câteva zile în Municipiul Sighetu Marmației a avut loc un incident grav, datorat neglijenței autorităților locale.

O fetiță de 4 ani a căzut de pe un pod, aflat la aproximativ 5 metri deasupra apei, iar tatăl ei care a sărit în ajutor a ajuns și el în apă.

Motivul este unul hilar, podul care traversează râul Iza se află într-o stare avansată de degradare. Deși autoritățile au fost înștiințate privind acest aspect, totuși nu s-a luat nici o măsură pentru consolidarea acestui pod.

Însă, podul construit prin anii 70, amplasat în „Grădina Morii” reprezintă unul din punctele de atracție ale orașului, reprezintă o construcție care poartă în spate o istorie și o încărcătură emoțională, fiind  un simbol al Sighetului, făcând parte din patrimoniul cultural al orașului.

Alertat de faptul că într-adevăr podul reprezintă un real pericol, edilul orașului s-a pus pe  treabă, luând măsuri , fără a se consulta însă  cu consilierii locali și specialiști , astfel că au început lucrările de reparații prin înlocuirea traverselor putrede cu tablă, un fel de “cârpeală” de moment care modifică total aspectul și valoarea simbolistică a acestui pod.

Președintele PNL Sighetu Marmației , av. Daniela Onița Ivașcu  trage un semnal de alarmă privind faptul că siguranța cetățenilor este pe primul loc, dar pentru reparații  se pot folosi și alte materiale pentru consolidarea podului. Totodată, consilierii locali nu au fost consultați privind acest demers, de aceea cere public stoparea acestor lucrări, angajarea unor specialiști care pe baza unei documentații reale vor stabili lucrările de consolidare, materialele folosite astfel încât podul să rămână în continuare un obiect-simbol al orașului Sighetu Marmației :“S.O.S: Să salvam Podul de la Gradina Morii!
Consilierii locali sigheteni nu au fost consultați privitor la lucrările de înlocuire a lemnului cu tablă din calea rulantă a Podului de la Gradina Morii!
Categoric NU voi sustine acest demers! 

Solicit public oprirea lucrărilor. Tabla nu reprezintă o soluție, tehnic avem variante mult mai potrivite de exemplu lemn plastifiat!”

(P)

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*