Președintele Ripensiei susține că-l poate chema înapoi pe Tudor Călin oricând, Apostu precizează: „Doar în anumite condiții, nu se va ajunge la cazul Rusu”

UTA și-a asigurat serviciile lui Tudor Călin, fostul căpitan al Ripensiei la numai 20 de ani. În ziua prezentării, impresarul Bogdan Apostu a susținut că talentalul mijlocaș central va fi deținut în coproprietate încă din start de cele două grupări din vestul țării și mai ales că nu va mai exista un nou „caz Denis Rusu”. În sensul în care Călin nu va pleca gratis de la Arad, așa cum a făcut-o fostul mijlocaș stânga cu direcția CFR Cluj.

Doar că ieri, președintele Ripensiei a venit cu lămuriri suplimentare legate de mutarea tânărului fotbalist pe Mureș. „Tudor Călin mai are contract cu Ripensia pe patru ani de zile. El a plecat împrumut pentru următorii doi ani. În oricare dintre perioada de transfer, clubul și-a rezolvat dreptul de a-l chema înapoi sau dacă există altă variantă pentru el. Pe măsură ce trece timpul, clubul UTA va beneficia de procente dintr-un viitor transfer al lui, până la 50 la sută peste 2 ani. Momentan este 0, în iarnă va fi 12,5 la sută, după primul an va fi 25 la sută, după încă un semi-sezon va fi 37,5 la sută și apoi 50 la sută. Procentele sunt valabile pe perioada împrumutului. El merge acolo să confirme, are șanse relativ mari. Este un jucător foarte valoros, iar faptul că este Under îi oferă o posiblitate în plus de a juca”, a spus Dumitru Mihu pentru liga2.prosport.ro

Într-adevăr, „cazul Rusu” nu se mai poate repeta ad literam, doar că, dacă ceea ce afirmă Mihu e prevăzut și în contractul de împrumut al lui Călin, Ripensia are posibilitatea să-și cheme jucătorul la „bază” chiar în iarnă. Iar dacă-l vinde în altă parte, gruparea arădeană se va alege cu 12,5% din suma de transfer. „Nu se va mai repeta treaba cu Rusu, există clauze confidențiale. Dacă președintele (n.a. UTA-ei) o divulgă e ok, dar eu si Gyuszi (n.a. Laszlo Balint) nu suntem în măsură să spunem. Ceea ce vă por spune este că Ripensia nu poate să îl ia pe Tudor doar în anumite condiții, în următorii doi ani UTA va păstra 50% din drepturile federative. Am văzut contractul, nu se va ajunge la <<cazul Rusu>>”, a punctat astăzi, Bogdan Apostu.

Ceva mai sigur pe posibilitățile și dorința lui Tudor Călin de a continua pe o perioadă lungă cu UTA este Laszlo Balint. „În tot ceea ce privește transferul, contează foarte mult dorința jucătorului. Nu vreau să compar situațiile, dar Tudor Călin a venit cu un entuziasm care mă mulțumește. Este punctul de plecare pentru transferul la Liga I pentru un jucător care a demonstrat la Liga 2-a. Trebuie să-și câștige locul de titular, în echipa pe care eu o antrenez nimeni nu vine cu statut de titular. Nu putem vorbi de lucruri care se pot întâmpla peste 6 luni, un an sau doi ani, trebuie să ne concentrăm pe prezent”, a punctat antrenorul „roș-albilor”.

0
0

Articolul Președintele Ripensiei susține că-l poate chema înapoi pe Tudor Călin oricând, Apostu precizează: „Doar în anumite condiții, nu se va ajunge la cazul Rusu” apare prima dată în Sportarad.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*