Președintele Xi Jinping le-a cerut soldaților chinezi să se pregătească de război

Președintele Xi Jinping le-a cerut soldaților chinezi să își „concentreze mintea și energia în pregătirea pentru război” în timpul vizitei la o bază militară din provincia Guandgdong din sudul Chinei, potrivit agenției Xinhua citată de CNN şi preluată de Hotnews.
Xi le-a spus soldaților să „păstreze o stare de alertă ridicată” și le-a cerut să fie „complet loiali, complet puri și complet de încredere” în timpul unei inspecții a Armata Republicii Populare Chineze.
Principalul scop al vizitei lui Xi în Guangdong a fost ținerea unui discurs miercuri pentru a comemora aniversarea a 40 de ani de la înființarea Zonei Economice Speciale din Shenzhen (ZESS), creată în 1980 pentru a atrage capital străin.
ZESS a jucat un rol crucial în transformarea Chinei în a doua cea mai mare putere economică a lumii.
Dar vizita militară vine și pe fondul tensiunilor tot mai mari între China și Statele Unite, neînțelegerile recente privind pandemia de COVID-19 și Taiwanul creând o prăpastie adâncă între Beijing și Washington.
Casa Albă a anunțat luni Congresul american că urmează să vândă trei sisteme de arme avansate Taiwanului, lucru denunțat de către Beijing care a cerut „anularea imediată a oricăror vânzări de arme către Taiwan” și tăierea legăturilor militare dintre această țară și Washington.
Deși Taiwanul nu a fost niciodată sub controlul Partidului Comunist Chinez, Beijingul insistă că acesta face parte din teritoriul său iar Xi a dat de înțeles că Armata Populară Chineză ar putea invada insula, în pofida apropierii relațiilor dintre Washington și Taipei în timpul administrației Trump.
Secretarul american pentru sănătate Alex Azar a efectuat o vizită oficială în Taiwan în luna august pentru a purta discuții despre pandemia de COVID-19, acesta fiind cel mai înalt oficial american care a vizitat insula în ultimele decenii.
Drept răspuns, Beijingul a efectuat exerciții militare în preajma insulei și aproape 40 de avioane de luptă chineze au traversat linia mediană care separă China continentală și Taiwanul.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*