“Prezent și viitor în sportul băimărean” Cătălin Cherecheș: Pe plan sportiv principalele  ținte urmărite sunt  Liga Campionilor în anul 2020 pentru echipa de handbal feminin și calificarea  într-o Cupă Europeană, pentru echipa de handbal masculin. VIDEO

Joi, 11 ianuarie 2018 , în cadrul  Sălii Sporturilor „Lascăr Pană” din Baia Mare  a avut loc conferința de presă cu tema “Prezent și viitor în sportul băimărean”, întâlnire  la care au participat reprezentanți ai  clubului Minaur, sportivi  și mass-media.

La eveniment a fost prezent și primarul municipiului Baia Mare,  Cătălin Cherecheș, inițiatorul acestei întâlniri , care a menționat :

„Am organizat această întâlnire, la început de an, pentru a comunica prin dumneavoastră comunității băimărene și maramureșene, iubitorilor de sport din România și Maramureș care sunt obiectivele Clubului Sportiv Minaur pe termen scurt și lung, club ce aparține Autorității Locale a municipiului Baia Mare și, în extenso, comunității băimărene . ”

Principalele obiective prezentate de primarul Cătălin Cherecheș au  fost structurate  pe două paliere : administrativ și sportiv.

Pe plan administrativ se va înființa  Centrul Sportiv Național „Lascăr Pană” din Baia Mare , se va moderniza zona din vecinătatea centrului pentru a corespunde nevoii unui complex sportiv național cât și ca zonă cu funcțiuni de agrement pentru băimăreni, pentru cei care îndrăgesc sportul .

Un alt obiectiv administrativ este amenajarea Ștrandul Municipal prin crearea unui  centru aqua : „Și pentru că vorbim de emoție și de memorie colectivă o să facem în această zonă, începând din acest an, punerea în operă a proiectului tehnic și vom realiza o investiție rezonabilă ca și dimensiuni, fără a afecta planurile de urbanism ale zonei, pentru dezvoltarea unui centru aqua care va fi mai mult decât un ștrand.” , a menționat Cătălin Cherecheș.

Pe plan sportiv principalele  ținte urmărite sunt  Liga Campionilor în anul 2020 pentru echipa de handbal feminin și calificarea  într-o Cupă Europeană, pentru echipa de handbal masculin:

Ca ultim palier,cel  al țintelor cu echipele pe care le considerăm de Prima Ligă și o să încep de sus în jos. Mi-aș dori foarte mult să ajungem undeva  în 2020 aici , pe acest teren sau pe altul mai mare, mai larg ca spațiu să jucăm împreună cu echipa de fete în Liga Campionilor. Aceasta  este ținta . Dar vorbim despre  2020 și vorbim despre modul  în care până în 2020 creștem valoric spre vârful Ligii Naționale și devenim credibili în demersul nostru care trebuie să fie unul serios.

Cred că și la nivelul performanțelor pe care le fac alte echipe din România, ușor,ușor, lucrurile se vor răsufla. Pentru că, mai ales în marea performanță  și vorbim de sport cu public și sport de echipă , în primul rând trebuie să ai public care să energizeze  și  să dea emoție și să primească emoție. La Baia Mare handbalul nu este un moft este o chestiune care ține de viață și de stimă a acestui oraș. Și cred că dacă  vorbim de performanță în handbal  și de înaltă performanță  la nivel european locul acesteia este aici la Baia Mare și nu în altă parte , pentru că  nivelul emoției doar aici lucrurile sunt la cea mai înaltă cotă. Am toată încredere în echipa de fete. Vom promova în Liga Națională în acest an , ne vom consolida în Campionatul Național până la sfârșitul anului viitor , vom tinde către vârful campionatului, așa cum vă spuneam, în anul 2020.Atât jucătoarele cât și publicul trebuie să înțeleagă că acest parcurs trebuie să fie unul care  să evolueze sau să se consolideze într-un mod serios, să aprecieze fiecare treaptă pe care o urcăm. ”, a  menționat Cătălin Cherecheș.

Primarul a apreciat echipa de handbal băieți , menționând faptul că au făcut eforturi mari pentru a salva onoarea handbalului băimărean , acest lucru demonstrând ambiția și efortul unor adevărați sportivi :

Din punctul meu de vedere au făcut foarte multe eforturi pentru a salva imaginea, onoarea handbalului în municipiul Baia Mare. Îmi doresc foarte mult ca  la sfârșitul campionatului ,sperând că nu ne creeaza surprize și să intervenim să  jucăm noi pe teren ,  vom putea să gândim un pas în plus pentru anul viitor și să țintim cel puțin participarea într-o  Cupa Europeană   , începând cu 2019. Sfârșitul campionatului 2018/2019 trebuie să ne  aducă într-o poziție de loc I-V, care să ne califice într-o Cupă Europeană. Acesta este targhetul pe care-l vor avea cei de la  echipa de băieți. ”

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*