Prezentarea echipelor prahovene de la Turneele Finale de Baschet: Lynx Ploieşti

Cea mai tânără echipă prahoveană care intră în focurile turneelor finale de baschet, care se desfășoară la Parcul Municipal Vest din Ploiești, este BC Lynx, la categoria U13 masculin. Fratele mai mic al Clubului Sevlar, club cu tradiţie în baschetul ploieştean, clubul lyncșilor reprezintă surpriza ultimilor ani în minibaschetul local. După ce, timp de un deceniu, predecesorii lor au cochetat cu poziţiile medii din clasamente, ultimii doi ani au adus o explozie de rezultate la categoria minibaschet, totul culminând cu locul 2 la Cupa Transilvania 2019 şi locul 3 la Liga U12 în vara trecută. Echipa este antrenată de Florentin Creţu, un fost baschetbalist din garda veche, coleg de garnizoană cu Daniel Constantinescu, Titi Mircea şi ceilalţi jucători ai generaţiei de aur a baschetului juvenil de la sfârşitul secolului trecut. Acum toţi trecuţi în rezervă.
Generaţia 2007 a clubului a impresionat prin jocul rapid şi apărarea agresivă, punând în dificultate adversarii. Managementul serios, axat pe performanţă, a făcut să urmeze o selecţie tip “bob cu bob”, de fiecare dată sosirile de jucători versus plecările scoţând pe plus valoarea echipei.
Echipa cu care BC Lynx atacă turneul final este formată din 8 jucători născuţi în 2007, respectiv Dușescu Dan – căpitan, Matei David, Bădicioiu Andrei, Ene Luca, Pantelimon Luca, Dimov Alexandru, Cârstea Alexandru şi Zidaru David, precum şi 4 jucători din generaţiile viitoare, unii dintre cei mai de perspectivă jucători din baschetul ploieştean din generaţia lor: Mihai Oprea şi Ştefan Luca – la 2008, Iordăchescu David şi Borcan Vlad – la 2009.
Turneul Final la U13 masculin se va desfășura în perioada 12-15 septembrie, alături de echipa prahoveană urmând să mai combată formațiile ACS Dan Dacian – Portocaliu București, ABC Laguna București, ACS Academia de Baschet Phoenix Galați, ACS Alpha Sport Team – Alb Sibiu, ACS Transilvania Brașov, ACS U-BT – 1 Cluj Napoca.

Cluburile locale – implicare totală în organizarea Turneelor Finale

Toate cele 3 cluburi cu echipe la turneele finale – CSȘ-CSM Ploiești, CSM Ploieşti şi Lynx Ploieşti – se implică activ, cot la cot cu reprezentanţii administraţiei locale, precum şi cu cei ai Federaţiei Române de Baschet, totul pentru a avea un eveniment cât mai sigur în „bula” din Parcul Municipal. Panouri noi, toalete ecologice, pavilioane pentru sportivi, toate pentru ca participanţii la acest eveniment să se simtă cât mai în siguranţă.
De asemenea, chiar şi directorul Parcului Municipal Vest, Donald Constantin, a muncit cot la cot cu angajaţii pentru cosmetizarea bazei sportive.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*