Prim triumf acasă, înainte de a porni în turul României: UTA – Ştiinţa Miroslava 3-0 (2-0)

O nouă etapă din Cupa României este programată pentru săptămâna viitoare, încărcând şi mai mult calendarul competiţional al echipelor din liga a doua. UTA se va deplasa la Afumaţi pentru meciul din Cupă, iar sâmbăta viitoare va disputa etapă de campionat la Suceava. Astfel echipa va parcurge peste 2.000 de kilometri, un drum istovitor cu implicaţii financiare aferente.

Până atunci, arădenii au disputat astăzi un joc important, având nevoie de o victorie pentru a mai redresa situaţia existentă, complicată cu atât mai mult după durerosul eșec de la Timișoara. Succesul cu Ştiinţa Miroslava, primul pe teren propriu din acest campionat, le-a insuflat încredere jucătorilor şi antrenorilor arădeni. De această dată, jucătorii experimentaţi, Scutaru, Strătilă, Păcurar şi Florea au avut o evoluţie bună, contribuind nemijlocit la triumful categoric.

UTA nu mai câștigase în Liga 2 din 19 august, așadar de peste două luni, de la un 3-0 la Clinceni cu Academica, pe când la Șiria cel mai adesea remizase, fără însă a se impune în precedentele 5 încercări: 0-0 cu Metaloglobus, 1-1 cu CS Mioveni, 2-2 cu CS Balotești, 0-1 cu Dunărea Călărași și 2-2 cu Pandurii.

Gazdele au început în forţă şi au marcat două goluri în prima jumătate de oră. Antrenorul Todea a aşezat echipa într-un sistem 4-4-2 care şi-a arătat eficienţa. Daniel Florea şi-a etalat vocaţia de marcator şi a reuşit două goluri spectaculoase. Stahl, cel de-al doilea vârf, a întregit zestrea de trei goluri. În general, echipa a evoluat cu multă dorinţă, eforturile fiindu-i răsplătite.

Echipa oaspete, chiar dacă este una modestă, a avut meritul că a jucat curajos şi nu a cedat nici când diferenţa de scor era total nefavorabilă. A fost un meci curat, fără durităţi, fiecare echipă fiind preocupată numai de jocul propriu-zis.

*

Cristian Todea: „În sfârşit am reuşit o victorie pe teren propriu, o reuşită ce poate constitui un nou punct de plecare pentru echipa noastră.”

Kereszy Adrian: „Am fost învinşi de o echipă mai bună. Am aşteptat mai mult de la jucătorii noştri care astăzi nu au evoluat aşa cum mi-am dorit eu.”

Au marcat: 1-0 Stahl (min. 7) cu un şut din careu la colţul lung; 2-0 Florea (min. 27) cu un lob de la 18 m sus în colţul opus al porţii; 3-0 Florea (min. 61) cu capul din apropiere la o centrare a lui Hlistei.

Sâmbătă, 21 Octombrie 2017; stadion Otto Greffner Şiria; teren bun; spectatori: 350.

UTA: Barna – Mevlan (min. 68 Buleică), Manea, Scutaru, Burlă – Strătilă (min. 57 Asani), Tănase, Păcurar, Hlistei – Stahl, Florea (cpt.) (min. 71 Prună).

Antrenor: Cristian Todea.

Pe bancă: Mureşan, Iuga, Ciucă, Polgar.

Ştiinţa Miroslava: Turiţă – Cernăuţeanu, Chindriş, Bucur, Agrigoroaiei – Nemţanu (min. 59 Corban), Cărăuş, Viorică, Izmană (min. 34 Săvoaia) – Taciuc (min. 61 Sandu), Marin (cpt.)

Antrenor: Kereszy Adrian. Pe bancă: Ţintea, Buhăceanu, Asăvoaiei, Ambrosie.

Cartonaşe galbene: Tănase, Hlistei, Taciuc, Săvoaia

Arbitri: Marius Omuţ (Oradea), Ovidiu Timar (Marghita), Doriana Udrea (Tg. Jiu). Rezervă: Aurel Vărzan (Timişoara). Observatori: Mircea Bucur (Târgu Mureş), Vasile Marc (Cluj). În duelul direct din Argeș a fost 0-0; rezultatele zilei în Liga 2 și clasamentul actualizat, plus programul rundei a 14-a, pe coloana datelor tehnice.

The post Prim triumf acasă, înainte de a porni în turul României: UTA – Ştiinţa Miroslava 3-0 (2-0) appeared first on sporttim.ro.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*