Prima deplasare stagională, prima victorie pentru UTA! Balint: „Meci bun în toate momentele lui, trebuia să ne batem pentru cele trei puncte într-un mod inteligent”

Sezon nou, obiceiuri vechi pentru UTA. Chiar dacă au avut suporterii alături și au terminat meciul în 11 contra 9, arădenii nu au putut trece pe teren propriu de Farul, dar au dat lovitura în prima deplasare a campionatului. „Roș-albii” chiar egalaseră recordurile de pe vremea titlurilor de campioană privind succesele de pe terenuri străine, pe când acasă câștigaseră doar patru partide din 19 posibile.

Campionii FC Argeș a aflat în premieră cât de periculoasă e „Bătrâna Doamnă” în deplasare, mai ales atunci când concentrarea și detereminarea fiecăruia e la cote maxime. „Roș-albii” au apărat printr-un fotbal bun, reactiv, reușita cu călcâiul a croatului Dangubic, din minutul 4, creându-și și alte ocazii importante. Fiindcă acestea s-au ratat, trupa vizitatoare a trăit periculos până la ultimul fluier, dar succesul e pe deplin meritat.

„Ne-am arătat din start intențiile, ne-am dus la Pitești după puncte”

E și o mică revanșă a lui Laszlo Balint în fața lui Andrei Prepeliță, care l-a îmvins de două ori în prima parte a acestui an. „Un meci intens, dar ne așteptam să fie așa. Au fost două echipe care și-au dorit victoria, consider că am făcut un meci bun din toate punctele de vedere. În ciuda faptului că am început destul de timorați meciul, cu anumite ezitări, am reacționat și am marcat destul de repede. Eu zic că am mai avut și alte oportunități bune de a ne desprinde, una peste alta e bine că am reușit să închidem jocul, să obținem un rezultat important pe terenul unei echipe care primește foarte greu gol, o echipă bine organizată. Împingând jocul încă din start spre poarta lor, consider că am arătat de la început intențiile noastre. Am venit aici să câștigăm, abordarea noastră a fost de maniera asta. Ne doream să facem tot posibilul să câștigăm toate punctele puse în joc, dar bineînțeles că trebuia să facem asta într-un mod inteligent, cunoscând foarte bine armele de care dispun cei de la FC Argeș. Cred că i-am blocat destul de bine în momentul în care a trebuit să îi blocăm și am făcut un joc bun pe toate momentele lui. Cele mai importante sunt, până la urmă, cele trei puncte care se adaugă la zestrea noastră”, a spus antrenorul principal al „Bătrânei Doamne” la finele dsiputei din Trivale.

„Nu e euforie, doar o victorie importantă”

UTA strânge 4 puncte după două runde și pare pe val înainte de vizita celor de la FCSB, favoriți la titlu și în acest sezon. „Nu este euforie, este o doar victorie importantă de care aveam nevoie. Inclusiv în prima etapă am avut șansele noastre să câștigăm meciul, a fost puțin frustrant că nu am reușit să o facem, dar este istorie. Important este că aceste zile, nu foarte multe, doar patru, pe care le-am avut la dispoziție să pregătim meciul, au fost tratate foarte serios de băieți. Am venit aici deciși, determinați și iată că reușim să plecăm cu toate punctele. E o victorie foarte importantă, țin să o subliniez, împotriva unei echipe bine organizate. Eu cred că am făcut un joc bun, ținând cont și de ceea ce s-a întâmplat etapa trecută, când Craiova, o echipă foarte puternică, a câștigat, de asemenea, foarte dificil împotriva lor”, a mai afirmat Balint.

Așteaptă maximum de spectatori și cu FCSB: „ Suporterii pot fi câteodată și pretențioși, dar ne asumăm”

Tot legat de confruntarea cu trupa patronată de Gigi Becali, Balint a vorbit și despre reacția publicului arădean după zestrea bună de puncte strânsă de echipa sa din două runde. „Inclusiv la prima etapă noi am avut maximum de spectatori admiși, undeva în jur de 5500. Așadar, sunt convins că și etapa viitoare va fi la fel, pentru că lumea este înfometată de fotbal la Arad. Bineînțeles că suporterii pot fi câteodată și pretențioși, dar asta este situația pe care trebuie să ne-o asumăm. Eu mă bucur că avem 4 puncte după aceste două etape, mă bucur că avem două meciuri în care nu am primit gol. Și asta dacă ne raportăm și la finalul sezonului trecut, când, la fel, am terminat fără să primim gol. Sunt lucruri pe care construim, lucruri de la care plecăm și, bineînțeles, lucruri pe care trebuie să le îmbunătățim”,  mai susține tehnicianul arădenilor.

Solidar cu Ouzounidis, dar bucuros de încrederea pe care o are la Arad

În final, Balint a comentat și demiterea de ultim moment a grecului Ouzounidis de pe banca celor de la CS U Craiova. „Din păcate, asta este soarta noastră. Nu este plăcut în momentul în care eu, ca antrenor, aud că alți colegi sunt demiși, mai ales așa repede, la începutul campionatului. Nu este deloc plăcut, dar asta e situația, până la urmă asta este România. Eu mă bucur că la Arad lumea are încredere, există această continuitate, există această linie pe care mergem, o linie de încredere reciprocă și sper să se vadă asta și în rezultatele viitoare”, a concluzionat antrenorul „Bătrânei Doamne”.

Arădenii joacă pe 1 august, de la 21,30, contra celor de la FCSB pe arena „Francisc Neuman”.

FOTO: prosport.ro

0
0

Articolul Prima deplasare stagională, prima victorie pentru UTA! Balint: „Meci bun în toate momentele lui, trebuia să ne batem pentru cele trei puncte într-un mod inteligent” apare prima dată în Sportarad.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*