Prima gafă care lasă copiii fără dreptul la educație! Comuna “verde” Bara, inclusă în scenariul roșu pentru deschiderea școlii

Claudiu BuciuComuna Bara, care are o populație de aproape 300 de oameni în cinci sate, fiind cea mai mică din județul Timiș, a fost inclusă din greșeală de către autorități în scenariul roșu al începerii școlii. Aceasta ar însemna că elevii ar trebui să desfăşoare cursurile exclusiv online.

Bara apărea pe lista cu incidența cazurilor de CoVid-19 a Ministerului Sănătăţii ca având un indice de 6,43 la mia de locuitori.

În statistici apar trei persoane infectate, care însă locuiesc la Lugoj. Acestea au doar viză de flotant în Bara, deși nu au locuit niciodată acolo.

Primarul comunei, Ioan Lăzărescu, a depus luni, 7 septembrie, o contestație la Prefectură și a înștiințat Direcția de Sănătate Publică și Inspectoratul Școlar Județean Timiș.

La grădinița din comună sunt zece copii, iar la școală, șapte. Elevii din ciclul gimnazial merg la școala din Balinț.

Comuna Bara a rămas singura din județul Timiș, care nu dispune de telefonie mobilă și internet, astfel că desfășurarea de cursuri online ar fi aproape imposibilă.

Cu toate acestea, prefectul de Timiș, Liliana Oneț, a dat asigurări că în comuna Bara se va putea începe școala pe scenariul verde.
Articolul Prima gafă care lasă copiii fără dreptul la educație! Comuna “verde” Bara, inclusă în scenariul roșu pentru deschiderea școlii apare prima dată în Redeșteptarea.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*