Prima în lume! Eleva Patricia Roșca premiată de Primăria Lugoj și de Neapolitan Masters Competition

Lugojeanca Patricia Roșca, elevă în clasa a VII-a la Școala Gimnazială de Muzică ”Filaret Barbu”, încheie anul 2020 cu vești bune.
Deși are doar 13 ani, tânăra pianistă are în palmares numeroase premii la competițiile de profil, cea mai recentă reușită fiind obținerea Premiului I la Concursul Internațional ”Neapolitan Masters Competition” care s-a desfășurat online.

Meritele Patriciei Roșca au fost recunoscute și de Primăria Municipiului Lugoj. Pentru aportul adus orașului în domeniul cultural, primarul Claudiu Buciu a propus consilierilor lugojeni ca eleva să fie premiată cu suma de 2.500 de lei.

”Sunt foarte fericită pentru aceste premii, care vin cu bucurie chiar odată cu sfârșitul anului. Deși a fost un an diferit, iar competițiile cu public au fost anulate, am studiat cu aceeași pasiune și am optat pentru participarea la competiții online. În legătură cu concursul ”Neapolitan Masters Competition” sunt nespus de bucuroasă de acest rezultat având în vedere concurenții care au participat. Au fost din toată lumea, copiii fiind foarte talentați și cu calități deosebite. Am obținut premiul I, se pare că juriul a apreciat interpretarea pieselor cu care am participat. Mulțumesc profesorilor mei și mulțumesc Primăriei pentru premiul acordat! Înseamnă că studiul, munca și pasiunea întotdeauna aduc și rezultate. Aștept cu drag anul 2021, cu publicul în sală care să ne asculte bucuros”, a declarat Patricia Roșca.

Odată cu suspendarea olimpia­de­lor și concursurilor în sistem față în față, eleva a participat la nume­roase competiții în mediul online. Printre distincțiile obținute amintim Premiul II la ”Constanța Internatio­nal Competition-Festival for Young Pianists”, unde cei mai buni tineri pianiști din România și din străi­nătate au avut ocazia să îşi exprime talentul, dar și Premiul I la Concursul Internațional de Canto și Pian ”Emil Rotundu”, eveniment la care au luat parte 146 de concurenți din 20 de țări din Europa, Asia și America.

Articolul Prima în lume! Eleva Patricia Roșca premiată de Primăria Lugoj și de Neapolitan Masters Competition apare prima dată în Redeșteptarea.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*