Prima pistă pentru biciclete din estul Timișului prinde contur la Dumbrava

Constructorii lucrează de zor la prima pistă pentru bicicliști, care se realizează în estul județului Timiș, mai exact pe raza comunei Dumbra­va. Proiectul de infrastructură a fost câștigat prima dată în 2012, dar a demarat ca execuție abia acum.”La vremea respectivă, finanțatorul programului, Administrația Fondului de Mediu, a retras ghidul de finanțare și a anulat toți câștigătorii. În final, am reușit să depunem proiectul pe o altă finanțare pentru obținerea de fonduri europene. Este prima de acest fel în Microregiunea Țara Făgetului”, ne-a declarat Ioan Ihasz, primarul Dumbravei.

Pista se construiește în paralel cu Drumul Național 68 A, pe intravilan, de la prima casă din Dumbrava, până la ultima și este realizată deja în proporție de peste 50%.

Apoi, între halta Răchita și școala din centrul de comună. În total, trotuarele și pistele vor lega cele două școli din Răchita și Dumbrava și vor descărca drumul național pe partea de intravilan.

Tot la Dumbrava, în clădirea fostei mori, se va construi și primul Centru de Fizioterapie din mediul rural al estului județului. Pentru acesta au fost atrase 1,9 milioane lei, fonduri europene, prin Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale.

Centrul va avea cinci cabinete, club de 90 de metri pătrați, pentru activitățile persoanelor vârstnice și pentru socializare.

Articolul Prima pistă pentru biciclete din estul Timișului prinde contur la Dumbrava apare prima dată în Redeșteptarea.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*