Prima probă, fără probleme! Peste 200 de elevi lugojeni susțin Evaluarea Națională

Emoții mari pentru elevii care au finalizat ciclul gimnazial. Evaluarea Națională a demarat marți, 22 iunie, cu proba scrisă la Limba și literatura română.

La nivelul județului Timiș s-au înscris în vederea susținerii examenelor un număr de 4104 elevi, iar la Lugoj numărul elevilor de clasa a VIII-a înscriși la Evaluarea Națională este de 234. Potrivit datelor furnizate de Inspectoratul Școlar Județean Timiș, în prima zi de examen niciun elev nu a fost eliminat.

Dintre aceștia, 34 sunt elevi ai Școlii Gimnaziale Nr. 2, 26 sunt de la Școala Gimnazială Nr. 4, 23 de elevi provin de la Școala Gimnazială ”Eftimie Murgu”, 6 sunt elevi ai Școlii Gimnaziale Măguri, 45 sunt elevi ai Școlii Gimnaziale ”Anișoara Odeanu”, iar 16 provin de la Școala Gimnazială de Muzică ”Filaret Barbu”. Anul acesta, Școala Gimnazială Nr. 3 a înregistrat o sincopă de nivel, astfel încât nu a avut niciun elev de clasa a VIII-a, fenomen datorat arondării unității de învățământ Liceului Teoretic ”Iulia Hasdeu”, în 2012.

De la Liceul Teoretic ”Coriolan Brediceanu” susțin Evaluarea Națională un număr de 58 de elevi, iar de la Liceul Teoretic ”Iulia Hasdeu” încă 26 de elevi.

Examenele continuă joi, 24 iunie cu proba scrisă la Matematică, iar proba scrisă la Limba și literatura maternă are loc vineri, 25 iunie. Primele rezultate vor fi afișate marți, 29 iunie, până la ora 14, în centrele de examen. Contestațiile vor putea fi depuse în zilele de 29 iunie (interval orar 16-19) și 30 iunie (între orele 8-12). Acestea se pot transmite și prin mijloace electronice.

Rezultatele finale vor fi afișate la data de 4 iulie. De asemenea, absolvenții învățământului gimnazial care, în contextul masurilor stabilite privind combaterea răspândirii virusului SARS-CoV-2, au fost în izolare/carantina  sau care, din alte motive justificate cu certificat medical, nu pot finaliza/participa la probele de examen pot susține aceste probe în etapa specială, programata în perioada 5-12 iulie, precedata de etapa de înscriere (28 iunie – 2 iulie). Daca elevii au participat la una sau mai multe probe de examen, dar nu au putut finaliza examenul, li se recunosc probele desfășurate în perioada 22 – 25 iunie.

Articolul Prima probă, fără probleme! Peste 200 de elevi lugojeni susțin Evaluarea Națională apare prima dată în Redeșteptarea.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*