Prima reprezentaţie a foştilor campioni în „Olimpia”

CSM Ploiești – BC Mureș II Tg. Mureș, astăzi, ora 15:00

Bogdan Chitic

Debutul hotărât al noii echipe de baschet a Clubului Sportiv Municipal în Liga 1, consemnat etapa trecută, la București, cu CSO Voluntari, a anunțat, încă din start, intențiile de promovare ale ploieștenilor, la finalul acestui sezon. Nici nu ar putea fi altfel într-un vestiar care cuprinde nume importante, care au jucat ani la rând la cel mai înalt nivel, făcând valuri de spectacol la aproape fiecare apariție în „Olimpia” și care au decis, în vară, să-și unească forțele pentru a demonstra tuturor că nu și-au spus încă ultimul cuvânt în baschetul de performanță.
O garnitură de start formată din Dogaru, Tudor, Szijarto, Santana și Burlacu ar face invidioase mai bine de jumătate dintre echipele de Liga Națională, iar cei cinci „veterani” ai CSM-ului cunosc foarte bine acest lucru. Tocmai de aceea, publicul ploieștean ar trebui să-i primească, încă de la debut, cu brațele deschise și să participe la un spectacol frumos, așa cum numai foștii campioni ploieșteni sunt capabili să-l pună în scenă. La fel de evident este faptul că, indiferent de adversarul pe care-l vor întâlni, Burlacu și compania se vor întrebuința destul de serios, întrucât „sateliții” din Ardeal prezenți în seria ploieștenilor, dar și celelalte două formații cu drept de promovare, CSO Voluntari și CSU Brașov, vor face tot ce le stă în putință pentru a nu se face de râs în duelurile cu experimentații jucători ai echipei „municipalității”.
Primul joc de pe teren propriu în noul sezon al Ligii 1, al băieților pregătiți de Cătălin Burlacu, Ionuț Ivan și Robert Munteanu, este cel din această după-amiază, cu BC Mureș II Tg. Mureș, formație care a cedat la limită, în prima etapă, împotriva unui alt „satelit” – U-BT II Cluj. Formația vizitatoare este pregătită de Cristian Jakab, fostul component al „tigrilor”, în Liga Națională, și are în componență jucători tineri, din pepiniera clubului, precum David Engy, Florin Ilicov, Krisztian Tar sau Tudor Bichiș. De menționat că, după acest joc, jucătorii de la CSM Ploiești vor evolua tot pe teren propriu, cu adversara din prima etapa a mureșenilor, U-BT II Cluj Napoca, într-un weekend „eveniment” pentru baschetul ploieștean, în care și concitadina CSU va disputa în „Olimpia” jocul cu echipa secundă a Stelei, în seria din care face parte.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*