Prima sărbătoare a iernii va da startul luminilor festive la Lugoj

Primăria Lugoj a anunțat punerea în funcțiune a instalațiilor luminoase, cu ocazia debutului sezonului sărbătorilor de iarnă.
Administrația locală pregătește aprinderea luminilor festive, care vor fi amplasate în zona centrală și câteva zone reprezentative ale municipiului, pentru ziua de 6 decembrie, în care este sărbătorit Sfântul Nicolae.

Sărbătoarea este prima din calendarul festiv în care, în special copiii, așteaptă să primească cadouri.

“În ultima perioadă am dat prioritate înlocuirii becurilor și corpurilor de iluminat stradal din municipiu, care nu au mai funcționat. Am considerat necesar că trebuie să refacem cât mai mult posibil iluminatul stradal. În ce privește partea de iluminat festiv, avem un buget limitat din care vom împodobi orașul în zona Universității Europene Drăgan, strada 20 Decembrie 1989, piața Victoriei din fața Primăriei, Piața J.C. Drăgan, cele două poduri rutiere, Catedrala Ortodoxă de pe Caransebeșului. De asemenea, în fața Primăriei vom avea și figurine luminoase, specifice Crăciunului, iar Serviciul Sere și Spații Verzi va ornamenta cei doi brazi din piața J.C. Drăgan. În cadrul pregătirilor vor fi înlăturate instalațiile vechi lăsate pe stâlpi, din anii anteriori, care nu mai funcționează, astfel încât să dăm un aspect mai ordonat și îngrijit orașului”, a precizat Claudiu Buciu, primarul Lugojului.

Din peisajul festiv va lipsi, în acest an centrul municipiului, din strada Mocioni, care se află în lucrări de reabilitare, pe tronsonul de la Ceasul Electric la Hotelul Dacia.

Articolul Prima sărbătoare a iernii va da startul luminilor festive la Lugoj apare prima dată în Redeșteptarea.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*