Prima victimă în rândul cadrelor medicale! Spitalul Municipal din Lugoj pierde primul om în lupta cu coronavirusul

Spitalul Municipal din Lugoj a înregistrat, la zece luni de la apariţia în Lugoj a cazurilor de coronavirus, primul deces în rândul cadrelor medicale. O asistentă medicală, Dana Domăşneanu, de 53 de ani, una dintre cele mai experimentate cadre din Compartimentul de Pediatrie al spitalului lugojean, depistată pozitiv la ultimul test Covid a decedat.

Directorul interimar al SML a confirmat acest lucru, ca și șeful compartimentului ATI din spital.

”Din păcate, este adevărat. De când sunt manager interimar, am luat decizia, împreună cu doamna director medical, de a testa tot personalul spitalului, mai ales cel din zonele roșii, pentru a-i proteja și pentru a ne proteja. La ultima testare, care a avut loc în perioada 11-13 ianuarie, doamna nu prezenta nici un simptom, dar a ieșit, într-adevăr, pozitivă. Deci, efectiv, era asimptomatică. Era o asistentă de la Secția de Pediatrie, care a fost transferată la secția CoVid pozitiv 100% (n.r. – care cuprinde Neurologia și secția de boli infecțioase, pentru suspecți). Am înțeles că decesul s-a constatat acasă, la domiciliu”, ne-a declarat dr. Ionuț Cocoș, managerul Spitalului Municipal din Lugoj.

”Asistenta de la Pediatrie, în vârstă de 53 de ani, avea CoVid și a murit la domiciliu, pe când se afla în izolare. Ea nu fusese vaccinată”, spune la rândul lui dr. Dan Cliciovan, șeful secției ATI de la Spitalul din Lugoj.

Colegele din cadrul secţiei sunt şocate de dispariţia acesteia, mai ales că ele au fost mutate prin detaşare la secţiile Covid, iar aceasta nu a fost singura asistentă de la Pediatrie infectată cu coronavirus.

Dana Domăşneanu lucra de mai bine de 30 de ani în cadrul Compartimentului de Pediatrie, fiind una dintre puţinele cadre medicale cu specializare pediatrie şi nu medicină generală.

Din păcate, prin acest deces, Lugojul intră pe harta localităților din România cu cadre medicale care au decedat fiind depistate pozitiv cu noul coronavirus.

Articolul Prima victimă în rândul cadrelor medicale! Spitalul Municipal din Lugoj pierde primul om în lupta cu coronavirusul apare prima dată în Redeșteptarea.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*