Prima victimă și la Ambulanța Lugoj! Ambulanțierul Nicolae Pantalia a pierdut lupta cu noul coronavirus

Lugojenii își iau rămas bun, vineri, 22 ianuarie, de la Nicolae Pantalia, ambulanțierul care a decedat în urma infectării cu CoVid, la numai 56 de ani. Pantalia lucra de 15 ani la serviciul de Ambulanță din Lugoj.”Era un coleg foarte bun, respectuos, mereu la datorie, atent la sarcinile de serviciu. Sufletist, amabil cu colegii și cu superiorii, așa îl vom păstra mereu în amintirea nostră. Dumnezeu să îl odihnească în pace!”, spune dr. Ildiko Vasiescu, coordonatoarea Serviciul de Ambulanță din Lugoj.

După asistenta de la secția de Pediatrie a Spitalului Municipal din Lugoj, Nicolae Pantalia este al doilea lucrător din sistemul sanitar din oraș care cade victimă noului coronavirus.

Pantalia a fost depistat pozitiv în data de 22 decembrie, a fost internat în data de 25 decembrie la Spitalul Municipal, iar două zile mai târziu starea lui s-a agravat. În ciuda eforturilor medicilor de la ATI, el nu a mai putut fi salvat.

Într-un mesaj al Serviciului de Ambulanță Timiș, se regretă pierderea acestui om și se lansează, din nou, un avertisment asupra gravității situației: ”De astăzi, S.A.J. Timiş a devenit mai sărac, a pierdut un coleg, un prieten, un om a cărui absenţă va fi mereu resimţită. COVID-19 este un adevăr. Din nefericire, este un adevăr ucigaş. Feriţi-vă din calea lui”.

În toată țara, în memoria ambulanțierului din Lugoj va fi un moment de reculegere, adaugă dr. Ildiko Vasiescu. Sirenele ambulanțelor din toată țara vor suna, la unison la ora 10, ca semn de prețuire și solidaritate.

Acțiunea are loc la inițiativa Federației Naționale Sindicale ”Ambulanța” din România.

Articolul Prima victimă și la Ambulanța Lugoj! Ambulanțierul Nicolae Pantalia a pierdut lupta cu noul coronavirus apare prima dată în Redeșteptarea.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*