Primăria a deliberat într-un final: ”S.C. DRAST COMPANY S.R.L va finaliza stadionul!” Termenul limită, undeva pe finalul lunii august

Pe 21 ianuarie sportarad.ro vă informa că o singură firmă a participat la licitația pentru finalizarea arenei „Francisc Neuman”. Este vorba despre S.C. DRAST COMPANY S.R., pe care experții din cadrul Primăriei Arad au evalut-o în ultima lună, iar astzăi au venit cu următorul comunicat:

”A fost atribuit contractul pentru finalizarea stadionului „Francisc Neuman”. Urmează semnarea contractului.

Primăria Municipiului Arad a atribuit cotractul de lucrări pentru obiectivul de investiție “Mărirea capacității peluzelor Stadionului UTA-modificări și completări”.  S.C. DRAST COMPANY S.R.L din Arad va executa lucrările necesare pentru finalizarea stadionului municipal.  Timp de 6 luni de la data emiterii ordinului de începere a lucrărilor, operatorul economic care de altfel a fost și singurul ofertant, va desfășura lucrări pe două loturi. În Lotul 1 au fost cuprinse lucrările aferente Peluzei Nord, Peluzei Sud și Tribunei 2, respectiv colmatarea  rosturilor între prefabricate beton cu material hidrofug, montarea obiectelor de tâmplarie (uși și ferestre), montarea confecțiilor metalice pentru: dirijare flux, siguranța spectatorilor și închideri laterale, instalații electrice, sanitare, P.S.I și instalații de de încălzire și ventilare. Tot acum se va amenaja casa de bilete, se vor realiza instalațiile de curenți slabi (sistem de supraveghere video, sistem control acces, instalație de avertizare în caz de incendiu instalație voce, sistem detectiv efracție,  instalație de sonorizare). Alte lucrări prevăzute în acest lot sunt: realizarea instalațiilor edillitare de apă și canalizare, istalația de paratrăznet și cea de iluminat exterior și rezervorul P.S.I.

În Lotul 2 sunt cuprinse lucrările necesare finalizării  Tribunei 1 și a corpului de clădire adiacent. Mai exact vorbim despre: compartimentări la grupuri sanitare, montarea obiectelor de tâmplărie, executarea finisajelor interioare și exterioare la corpul de clădire adiacent, instalații sanitare, instalații P.S.I., instalatii termice, inclusiv echipamente și instalații de  ventilare si desfumare, inclusiv echipamente.

Prețul ofertat pentru lucrările ce se vor executa la nivelul Lotului 1 este 6.878.608,75 lei fără TVA, iar aceeași firmă va primi 9.469.427,57 lei fără TVA, pentru toate lucrările cuprinse în Lotul 2”

După datele tehnice, pe care vi le-am oferit și noi AICI, a venit și declarația politico-admibnistrativă a primarului interimar. „Am ieșit, în sfârșit, din hățișul procedurilor legale și avem un constructor care va finaliza lucrările la stadionul așteptat de atâta vreme. Comisia de specialitate din cadrul Primăriei a desemnat câștigătorul licitației. Este vorba despre S.C. DRAST COMPANY S.R.L. Ne despart numai câteva zile de semnarea contractului, moment în care putem să ne apucăm de treabă. Ne-am propus ca inaugurarea stadionului să se poată face în vară, iar echipa fanion a Aradului să poată disputa primele meciuri, sperăm noi, din Liga I, aici”, sunt cuvintele lui Călin Bibarț.

”Zilele următoare” date ca termen pentru semnarea contractului înseamnă undeva la începutul săptămânii viitoare, adcă 24-25 februarie. Dacă Drast Company își va duce imediat muncitorii pe „șantierul” Francisc Neumann și, calculând termenul de finalizare – adică șase luni, panglica noii arene ar trebui tăiate undeva la finalul lunii august. Dacă UTA va promova, noul sezon al Ligii 1 începe undeva la mijlocul lunii iulie, astfel că „roș-albii” își vor căuta o casă provizorie, cel mai probabil Sibiu sau Mediaș.

0
0

Articolul Primăria a deliberat într-un final: ”S.C. DRAST COMPANY S.R.L va finaliza stadionul!” Termenul limită, undeva pe finalul lunii august apare prima dată în sportarad.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*