Primăria îi alocă maxim 2 milioane de lei UTA-ei în primăvara în care-și joacă tot sezonul, Bibarț înțelege ce vrea din „finanțare la nivelul anului 2020”!

În două luni de zile, „Bătrâna Doamnă” a fotbalului își joacă întreg sezonul, primul de la revenirea în Liga 1 după 12 ani de absență. Conducerea, echipa ar trebui să aibă parte de liniște, de susținere, dar autoritățile locale nu sunt neapărat de acord cu acest lucru.

Bugetul Primăriei pe anul 2021 a ajuns la transparență (până pe 9 aprilie), iar în dreptul ramurii sport găsim suma de 6 milioane de lei! Sigur, este vorba despre alocarea făcută pentru prima parte a anului, bani ce vor ajunge în conturile cluburilor sportive pe baze de proiecte ce urmează a fi depuse la Centrul Municipal de Cultură Arad, dar suma e oricum mică. Dacă bugetul va trece de votul din Consiliul Local și aproape sigur va trece, clubul UTA își poate face calculele cu maxim 2 milioane de lei pe care îi va primi undeva în luna mai. De ce doar 2 milioane, adică 400 de mii de euro? Pentru că legea spune clar că o singură entitate sportivă poate lua maxim 33,3% din totalul sumei prevăzută în buget.

Așadar, numai față de primăvara anului trecut, când oricum returul ligii secunde la fotbal nu s-a mai jucat și UTA a mai disputat doar în luna iulie play-offul, Primăria îi va aloca cu 900 de mii de lei mai puțin echipei fanion a Aradului!? Asta în condițiile în care  nu mai departe de data de 25 februarie, primarul Călin Bibarț declara public: „Ne aflăm într-o perioadă grea legată de pandemie, iar bugetul local nu se anunță unul prea bogat nici anul acesta. Iar atunci, împreună cu conducerea clubului, am stabilit să luăm ca referință anul trecut, 2020. Dacă încasările vor fi mai mari în acest an 2021, ne vom bucura să ajutăm mai mult nu doar clubul UTA, ci și alte ramuri sportive sau activități culturale”.

Tragem concluzia că Bibarț stă foarte prost cu matematica din moment ce „la nivelul anului 2020” pentru el înseamnă minus aproape 1 milion de lei dintr-un foc pentru UTA. Și, repetăm, banii ar fi necesari ca aerul acum, căci elevii lui Laszlo Balint își vor juca în play-out totul și ar avea nevoie de susținere. La toamnă, dacă obiectivul menținerii în Liga 1 va fi îndeplinit, vor veni iarăși primii bani din drepturile TV, care, se speră, să fie și mai mulți decât în acest sezon, conform unei clasări cât mai bune la finele stagiunii. Și oricum nici suma din toamnă, dacă măcar bruma de înțelegere va fi respectată de primar, nu e deloc mare, adică alte 3 milioane de lei, în condițiile în care sunt primării în țara asta care alocă fonduri mai grase inclusiv la echipe de liga secundă.

Așadar, clubul emblemă al orașului va fi subfinanțat de Primărie pentru al doilea an la rând. Față de 2019, suma totală primită de „roș-albi” a fost cu 2,2 milioane de lei mai mică, iar acum se anunță, din nou, austeritate. Și nici placa legată de banii alocați pentru spitale în criza COVID nu prea stă în picioare, din moment ce, din informațiile noastre, marea lor parte au fost recuperați din fonduri europene.

0
0

Articolul Primăria îi alocă maxim 2 milioane de lei UTA-ei în primăvara în care-și joacă tot sezonul, Bibarț înțelege ce vrea din „finanțare la nivelul anului 2020”! apare prima dată în Sportarad.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*