Primăria încă nu a devenit proprietarul de drept al stadionului „Francisc Neuman”, dar a tăiat o primă factură de 54 de mii de lei pentru clubul UTA!

Toate avizele pentru recepția arenei „Francisc Neuman” vor fi date până la începutul săptămânii viitoare. Urmează procedura de intabulare a clădirii principale, ce nu se va face mai repede de 30 de zile lucătoare și de abia apoi Primăria va deveni și în acte proprietarul stadionului. Mai departe, probabil firma Recons se va ocupa de administrare și va aplica tarifele de închiriere votate de Consiliul Local Municipal pe 9 octombrie.

Se știe că a fost o întreagă discuție în jurul acestor tarife, mai precis a costurilor cu degivrarea gazonului, pe care – însă – aleșii locali le-au clarificat cu un amendament. Acesta spune clar că UTA sau orice alt chiriaș al arenei va plăti degivrarea doar pe parcursul meciurilor oficiale și nu și în rest, când sistemul va fi pornit pentru a evita înghețul gazonului.

Între timp a apărut, însă, o nouă anomalie, ca să-i spunem așa. Așa cum am scris mai sus, Primăria încă nu e proprietarul de drept al stadionului „Francisc Neuman”, dar asta nu a împiedicat-o să-i factureze clubului UTA închirierea arenei pentru meciurile cu Voluntari, Iași, Clinceni și Chindia. Valoarea totală – 54 de mii de lei!? Care e baza legală pentru această „operațiune” nimeni nu știe, dar – din nou – Primăria se grăbește să ia bani din conturile echipei fanion a orașului. Și așa i-a alocat doar 2 milioane de lei în sesiunea a doua de proiecte pe fonduri nerambursabile, față de cât a promis primarul Călin Bibarț în luna august, adică 5 milioane de lei.

Acum, Primăria vrea înapoi dintr-o lovitură a 20-a parte din banii alocați „Bătrânei Doamne” în luna noiembrie, și asta pentru că pe masa conducerii UTA-ei mai există o factură de 47 de mii de lei pentru închirerea altor baze sportive din municipiu pentru antrenamentele juniorilor, precum „Șega” sau Motorul. În total, vorbim de 101 mii de lei pe care brandul numărul unu al Aradului trebuie să-i achite instituției de la kilometrul zero și asta din alte încasări.

De vreo 4 ani de zile circuitul banilor nu mai e atât de simplu, în sensul că UTA nu poate da înapoi către Serviciul de Baze Sportive din banii primiți, pe proiecte, de la Primărie, ci din alte surse. Și oricum, în acest an, finanțarea dinspre Primărie a acoperit doar lunile iunie (1)- august (15), respectiv noiembrie (12) – decembrie (15).

0
0

Articolul Primăria încă nu a devenit proprietarul de drept al stadionului „Francisc Neuman”, dar a tăiat o primă factură de 54 de mii de lei pentru clubul UTA! apare prima dată în sportarad.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*