Primăria întreabă arădenii despre oportunitatea ca Reconsul să preia arena „Francisc Neuman”: Dezbaterea publică va avea loc peste 6 zile exclusiv online!

Peste șase zile, mai precis joi, 25 februarie, de la ora 16, va avea loc o dezbatere publică pe tema stadionului Francisc Neuman. Dezbaterea a fost solicitată de către Suporter Club UTA în urma unui proiect afișat la transparență de către Primăria Municipiului Arad, conform căruia stadionul urmează să fie atribuit în administrare Reconsului. Societatea respectivă are deja un istoric destul de gri când a venit vorba despre administrarea Ștrandului Neptun, Bazinul de Polo din Subcetate, Patinoarul sau parcările din oraș.

Subiectul este destul de sensibil și pentru că cei de la Recons aplică întocmai directivele ce vin dinspre Primărie și, din câte se știe, relația primarului Călin Bibarț cu UTA și suporterii ei nu este una foarte bună. De multe ori, urmașul lui Falcă a taxat echipa fanion a Aradului pentru datoriile pe care le avea din închiriatul bazelor sportive aflate în gestiunea Primăriei, dar și că, de exemplu, elevii lui Laszlo Balint se „plimbă” cu avionul, iar autocarul clubului călătorește gol prin toată țara. În fine, de câteva luni de zile a apărut și discuția în jurul calității gazonului de pe „Francisc Neuman”, pe care Bibarț nu o vede atât de rea pe cât vor să o „creioneze” unii, când e evident că au fost meciuri în care terenul – practic – s-a rupt sub crampoanele fotbaliștilor. În fine, mai e și eterna discuție legată de finanțarea din bani publici, care în primul an pandemic (2020) a ajuns la 4,9 milioane de lei, cu 2,3 milioane de lei mai puțin decât în 2019, când echipa activa în Liga a 2-a și avea cheltuieli mai mici.

Până una alta, municipalitatea organizează această dezbatere ce va avea loc exclusiv online pe platforma ZOOM, timp de 40 de minute. Această sesiune poate fi prelungită cu încă o sesiune cu aceeași durată, dacă se constată această necesitate. Persoanele care doresc să participe online la dezbatere vor anunța până cel târziu pe 25 februarie, ora 12, intenția de participare și totodată, vor transmite opiniile pe care urmează să le pună în discuție. Adresa de e-mail indicată este dezbaterepublica@primariaarad.ro, unde vor preciza: numele, numărul de telefon, instituția/organizația pe care o reprezintă și adresa de e-mail pentru trimiterea invitației online.

Persoanele care doresc să ia cuvântul în cadrul dezbaterii vor trebui să specifice acest lucru în cadrul aceluiași email.  Participanţii la dezbatere care se înscriu la cuvânt îşi vor susţine punctele de vedere exclusiv pe marginea proiectului de hotărâre aflat pe ordinea de zi. Durata limită de exprimare a punctelor de vedere este de cinci minute pentru fiecare participant.

0
0

Articolul Primăria întreabă arădenii despre oportunitatea ca Reconsul să preia arena „Francisc Neuman”: Dezbaterea publică va avea loc peste 6 zile exclusiv online! apare prima dată în sportarad.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*