Primăria își justifică tarifele pentru închirierea arenei „Francisc Neuman”, dar nu pomenește nimic despre finanțarea UTA-ei! P.S. „Ion Oblemenco” s-a mutat în capitală!

Primăria vine să justifice tarifele de închiriere a noului stadion „Francisc Neuman”, de parcă asta ar fi problema ridicată în aceste zile și nu aceea că instutiția de kilometrul zero se gândește doar cum să o jupuiască pe UTA și nu să o finanțeze conform promisiunilor. Nu am spus niciun moment că tarifele de închiriere pentru evenimentele oficiale (meciuri) sunt mari, ci doar că banii cu chiria pentru UTA, care e chiriaș permanent la arena  din Calea Aurel Vlaicu, se adună și suma nu e deloc mică atunci când se trage linia. Pentru că și închirierea spațiilor de la stadion costă, a vestiarelor, magaziilor, plus acea degivrare pe care tot echipa pentru care ea va trebuie să fie funcțională între 15 noiembrie și 15 martie, o costă pe UTA. Iar partenerul ei, Primăria, ar trebui să găsească soluții rapide să o ajute, nu să găsească explicații pentru neputința ei.

Dar vă redăm plăcerea să „sorbiți” comunicatul Primăriei Arad:

”Având în vedere informațiile apărute în spațiul public în legătură cu proiectul de hotărâre privind aprobarea tarifelor pentru exploatarea Stadionului Municipal Arena Francisc Neuman ce va fi supus votului în ședința extraordinară a Consiliului Local al Municipiului Arad din data de 9 octombrie 2020, Primăria Arad face următoarele precizări:

În vederea stabilirii tarifelor de utilizare a Stadionului Municipal în conformitate cu prevederile legii, Primăria Arad, prin serviciul de specialitate, a ținut cont de cheltuielile estimative pe care le presupune întreținerea stadionului. Astfel, s-a ajuns la valoarea de 13.500 lei, tarif pentru închirierea bazei pentru o competiție sportivă, antrenament oficial și meci oficial și include posibilitatea folosirii suprafeței de joc, a două vestiare, a cabinetului medical și a celui antidopping. Rezultă astfel un tarif de 1.928,57 lei/oră pentru închirierea Arenei Francisc Neuman.

În țară, închirierea în condiții similare a Stadionului Ilie Oană din Ploiești ar însemna 17.500 lei, a Stadionului Municipal Târgu Jiu 35.000 lei, la care se adaugă 50 % din valoarea biletelor vândute. Tarife incomparabil mai mari găsim la Cluj Napoca unde Arena Cluj se închiriază pentru evenimente fotbalistice cu 9.000 euro, iar Stadionul Ion Oblemenco, din Craiova, pratică un tarif de 8.200 euro pentru găzduirea unui meci Liga 1”

0
0

Articolul Primăria își justifică tarifele pentru închirierea arenei „Francisc Neuman”, dar nu pomenește nimic despre finanțarea UTA-ei! P.S. „Ion Oblemenco” s-a mutat în capitală! apare prima dată în sportarad.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*