Primăria Lugoj a început să curețe canalele deschise

Primăria Lugoj a demarat o serie de activități de curățare a materialului vegetal în exces de pe canalele deschise din municipiu, care au rolul de a prelua surplusul de apă din precipitații. Lucrările au început în cartierul Buchini, pe porțiunea de la podețul de pe strada Tapiei, până la podețul de la intrare în cartierul Balta Lată.“Deja s-a curățat o parte din acest sector de canal. La acțiune s-au folosit scule de tăiere material lemnos și un utilaj de tocare a crengilor. Volumul de muncă este mare din cauza faptului că astfel de lucrări nu au mai fost efectuate de mulți ani. Lucrările vor fi extinse și în alte zone unde au fost probleme cu inundațiile în ultimii ani” a transmis Primăria Lugoj.

Canalele deschise au un rol important în prevenirea inundațiilor. Ele fac parte din rețeaua gestionată de Agenția Națională de Îmbunătățiri Funciare. În ultimele decenii lucrările de întreținere au fost aproape inexistente, motivul principal invocat fiind lipsa finanțărilor.

După inundațiile de anul trecut, ANIF a promis că va interveni pentru decolmatarea canalului care preia apele pluviale de pe Dealul Viilor și le dirijează în Timiș, pe lângă centura ocolitoare, prin spatele fostului Liceu Agricol. Acest canal este blocat complet la baza dealului.

De curând reprezentanții ANIF au anunțat că nu au primit fondurile solicitate pentru lucrările care vor fi amânate pe termen nedefinit.

Refuncționalizarea acestui canal ar reduce presiunea pe sistemul de canalizare din centrul orașului, care, după cum se știe, nu face față la precipitațiilor abundente.

Articolul Primăria Lugoj a început să curețe canalele deschise apare prima dată în Redeșteptarea.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*