Primăria Lugoj declară război celor care nu și-au plătit datoriile de zeci de ani

Atitudinea relaxată din partea autorităților în ceea ce privește cetățenii cu datorii ”istorice” trebuie să ia sfârșit. Administrația locală anunță punerea în practică a executărilor silite pentru rău platnici.”Nu mi se pare normal că, în 12 ani, nu s-a făcut nici o executare. Colegii de la Compartimentul de Executări Silite nu au dus nici o procedură până la capăt. În acești 12 ani, comportamentul contribuabilului a devenit unul neconform, mai relaxat. Dacă nu-l întreabă nimeni de taxe și impozite și primește doar o înștiințare, care nu e urmată efectiv de nici un act care să constrângă la plată, o lasă mai moale, mai amână și, la un moment dat, datoriile se acumulează, încât sumele foarte mari nu mai pot fi plătite”, susține primarul Claudiu Buciu.

În consecință, au fost reluate din urmă evidențele și s-au emis sute de somații, popriri de conturi, executări silite de bunuri mobile și imobile, adică automobile, terenuri și case.

”Scopul nu este să devenim noi (n.r. – Primăria) proprietari, ci să ne recuperăm sumele restante”, precizează edilul șef.

Deocamdată, funcționarii se ocupă de procedurile birocratice și nu au ajuns la etapa deposedării de bunuri mobile, cu excepția unui automobil Duster, care a fost sechestrat și va fi oferit spre vânzare

Articolul Primăria Lugoj declară război celor care nu și-au plătit datoriile de zeci de ani apare prima dată în Redeșteptarea.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*