Primăria Lugoj promite refacerea ștrandului de pe Insula din Cotu-Mic

Administrația locală a anunțat că intenționează să recupereze și să repună în funcțiune facilitățile de agrement acvatic și sportiv de pe insula din Cotu-Mic, avariate serios de inundațiile de anul trecut, dar și de nepăsare.
Problema principală o reprezintă, însă, refacerea digului de apărare al insulei, care a suferit daune majore în 2020.

“Vrem să redăm lugojenilor ștrandul de pe insula din Cotu Mic, care aparține sindicatului Meridian 22 și în prezent este ipotecat la Banca Transilvania. Noi vom face demersurile să-l aducem în patrimoniul pri­mă­riei, sperăm să reușim. Pe de altă parte trebuie să găsim finanțare pentru refacerea digului distrus de ape. Vom încerca să obținem fonduri de la guvern, pentru că e nevoie de o sumă destul de mare. Deja am adresat o solicitare în acest sens, chiar în această săp­tă­mâ­nă și voi mai avea o întrevedere cu ministrul de resort pentru a pre­vedea în bugetul celor de la Apelor Banat fondurile necesare. Vom aloca și bani de la buget pentru refacerea bazinului și ce mai aparține de baza de acolo”, a explicat Claudiu Buciu, primarul Lugojului.

Baza de agrement de pe insulă a fost ridicată la mijlocul anilor ’80 și a fost mulți ani un punct de atrac­ție apreciat de lugojeni.

O de­gra­dare vizibilă s-a produs începând cu inundațiile majore din anii 2000 și 2005, când apa a distrus terenurile de sport alăturate bazinului și res­tau­rantul suspendat pe piloni, care nu au mai fost refăcute niciodată.

În ultimul deceniu vegetația s-a dezvoltat în exces, prin împădurire pe întreagă su­pra­față a insulei.

Cu toate acestea investitorul privat care deține singura bază de tenis din oraș, deși a fost afectat de inundații, fiind nevoit să refacă întreaga amenajare de mai multe ori, asigură, încă, bune condiții pentru practicarea sportului alb.

Articolul Primăria Lugoj promite refacerea ștrandului de pe Insula din Cotu-Mic apare prima dată în Redeșteptarea.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*