Primărie Lugoj contra Prefectura Timiș! Reforma sistemului de apă-canal merge mai departe

Primarul anunță că nu va retrage Hotărârea de Consiliu nr. 17 din 2021 privind aprobarea inițierii procedurii insolvenței la societatea ”Meridian 22”.

După contestarea de către PSD a hotărârii și a numirii unui adminis­trator provizoriu, în persoana lui Acvilian Daniel Belințan, a venit și replica Prefecturii Județului Timiș.
În adresa Prefecturii către Consiliul local al municipiului Lugoj din data de 17 martie 2021 ”se constată că măsurile adoptate prin HCL nr. 17 din 09.02.2021 au fost adoptate cu depășirea limitei competenței materiale a Consiliului local, întrucât potrivit art. 40 din Legea 85/2014 – organele care aplică procedura (n.r. – reorganizarea judiciară) sunt instanțele jude­că­to­rești, judecătorul sindic, administratorul judiciar și lichidatorul judiciar”.

Primarul municipiului Lugoj a răspuns la notificare, precizând din capul locului că este vorba despre un administrator provizoriu, și nu unul judiciar.”Consiliul local a dat o hotărâre de principiu, prin care a desemnat un administrator provizoriu, pentru că Meridianul nu mai are Consiliu de Admi­ni­s­tra­ție. Nu e vorba despre un admi­nistrator judiciar provizoriu, noi nu am numit așa ceva. E o diferență foarte mare”.

Buciu a acuzat PSD Lugoj că a transmis un mesaj eronat Prefecturii: ”este imposibil, dacă ai o cultură juridică și economică minimală să faci confuzie între administrator provizoriu și administrator judiciar provizoriu. Și au indus în eroare și Prefectura!”. Mai mult, ”decizia Consiliului local a venit ca urmare a faptului că în ultima ședință, Consiliul de Administrație al Meridian 22 a recomandat intrarea în insolvență. Actele au fost atașate la Hotărârea de consiliu. Dacă domnii de la PSD citeau un pic, cu bună credință, toate acestea, puteau să își dea seama că nu s-a comis nicio ilegalitate în hotărâre”.

Claudiu Buciu spune că nu va retrage această hotărâre, pentru că este perfect legală și este dispus să explice de ori de câte ori e nevoie acest lucru.

”Prefectura, dacă dorește, nu are decât să o atace în contencios administrativ, dar noi vom da atâtea hotărâri cât este necesar să facem bine sistemul de apă canal din oraș. N-avem nicio emoție. PSD să se ocupe de treburi serioase și să nu pună mai bețe în roate procesului de reformare a activității societății de apă canal. Repet: hotărârea nu va fi retrasă, este perfect legală, este o hotărâre de principiu. Noi nici măcar nu am declanșat procedura insolvenței. Sunt niște pași care tebuie urmați, se fac anali­ze, se fac audituri, nu e așa simplu. În plus, reorganizarea a fost făcută înainte de acestă hotărâre. Unii poate nu au habar, dar reorganizarea s-a făcut în baza unei hotărâri luate în luna decembrie, ea n-are legătură cu insolvența! Reorganizarea era necesară, pentru că altfel o duceam mult mai rău la ora asta. Avem con­­turile blocate… Ce soluții au vă­­zut ei în ultimii 12 ani, când au condus Meridianul? Niciuna”, a concluzionat primarul.

La rândul lui, Secretarul municipiului, juristul Dan Ciucu, susține că nu este nimic nou în cazul ”Meridi­a­nului”. La fel s-a procedat și în ca­zul societății de salubritate ”Salprest”: ”Consiliul local al muni­ci­piului Lugoj, în calitate de Adunare Generală a acționarilor la SC Meri­dian 22, nu a propus și nici nu a acceptat un plan de reorganizare, ci și-a exprimat acordul pentru întocmirea acestuia. O conduită similară a avut CLM și în procedura insolvenței Salprest SA, când prin HCL 70/2019 a aprobat întocmirea unui plan de reorganizare”. La fel, și secretarul municipiului sesizează confuzia de la care a plecat totul, cea între termenul de administrator provizoriu și administrator judiciar provizoriu.

Articolul Primărie Lugoj contra Prefectura Timiș! Reforma sistemului de apă-canal merge mai departe apare prima dată în Redeșteptarea.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*