Primărie modernă! Administrația locală din Nădrag se mută în casă nouă

Anul 2021 va aduce investiții noi pe raza comunei Nădrag. Pe încă o stradă va fi introdusă rețeaua de gaz metan, angajații Primăriei și Postului de Poliție se vor muta în sedii noi, iar la Crivina se va continua construcția de trotuare.
Toate investițiile vor fi realizate din fonduri locale, de la bugetul propriu al Primăriei Nădrag. Poate cel mai important dintre toate proiectele este cel de finalizare a reabilitării noului sediu al admi­nis­trației comunale, din vecinătatea Parcului Central.

”Este o clădire modernă și cred că în vreo două luni ne vom muta în noul sediu. Așteptăm să ni se introducă gazul, lucrare care va continua pe cea mai mare parte a străzii Izvodea. Investiția a fost demarată în urmă cu vreo cinci ani și a fost realizată doar cu bani de la bugetul propriu. A fost multă muncă, pentru că a tre­buit să reabilităm integral clă­direa, în care în trecut a funcționat fostul Club Muncitoresc. Sunt realizate birouri pentru toate compartimentele din Primărie, dar și pentru agenții postului de poliție și personalul care deservește Cabi­ne­tul Medical. La etaj, există și o sală de recreere la care vor avea acces toți locuitorii, pentru a socia­liza și a – și petrece timpul liber ju­când remi sau table. În actualul sediu al Primăriei ne desfășurăm activitatea înghesuiți în cinci încăperi mici”, ne-a declarat Liviu Muntean, primarul Nădragului. Investițiile vor continua și în satul a­par­ținător Crivi­na.

”Spre sfârșitul anului trecut am reușit dalarea unei porțiuni de trotuare la intrarea în sat dinspre Nă­drag. Lucrările vor continua în acest an până la podul din apropierea Căminului Cultural, după care vom traversa drumul și vom reabilita trotuarele până la ieșirea din localitate către Lugoj”, ne-a relatat edilul șef.

Parc inedit

Pe lângă investițiile în infra­struc­tu­ră, Nădragul, aflat la poalele Vâr­fului Padeș (1382 m), cel mai înalt din Munții Poian Ruscă, se poa­te lăuda și cu unul din cele mai inedite parcuri din zona de vest a țării.

La intrarea în localitate suntem întâmpinați de un adevărat ”Jurassic Park”, în care sunt expuse tot felul de animale, de la cele pre­istorice, precum dinozauri în mărimi naturale, la urși, lei etc. Însă, totemul de la intrare face ”toți banii”, aici fiind prezentat nu­mele localității și animalele reprezentative ale zonei.

”Este un loc deosebit de frumos și atrage tot mai mulți trecători și turiști. La intrare, am încercat să prezentăm animalele care populează acești munți. E vorba de urs, râs și mistreț. Au fost realizate cu multă meticulozitate, din lemn, de un pasionat al acestor locuri, din satul aparț­i­nă­tor Crivina”, ne-a mai spus pri­ma­rul Liviu Muntean.

Locul re­pre­zintă o atracție în special pentru copii, care se pot bucura și de frumosul Parc Central, dar și de cel de aventură, aflat la ieșirea din localitate înspre Vârful Padeș. De la Lugoj până la Nădrag sunt circa 30 de kilometri.

Articolul Primărie modernă! Administrația locală din Nădrag se mută în casă nouă apare prima dată în Redeșteptarea.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*